Ötödikes diákok sikerei országos matematika versenyeken

Ernyey Júlia a Jedlik Ányos országos matematika verseny döntőjébe jutott, és ott az előkelő 4. helyezést szerezte meg. A verseny három fordulóból állt. Az első forduló a felkészülést segítette, több hét állt rendelkezésre az 50 feladat megoldására. Julcsi kitartó, folyamatos munkával dolgozott, s a feladatok összeállítása lépésről lépésre ismertette meg a különböző megoldási módszereket. A második (regionális) forduló után a döntőbe a legjobb eredményt elérő tanulók kaptak meghívást. A döntő Nyíregyházán volt, ahol tartalmas három napot tölthetett el Julcsi. A komoly szakmai munka mellett jól érezte magát, kellemes emlék maradt a verseny után, amit a 4. helyezés csak még szebbé tett.

Kovács Gergely az Alapműveleti matematikaverseny országos döntőjébe jutott, ahol 3. helyezett lett. Ez a verseny is három fordulóból állt. Az országos döntőre a megyei eredmények alapján minden évfolyamból a legjobb helyezettek kapnak meghívást a megyei fordulós eredményeik országos összesítése után készült rangsor alapján. Gergő az országos döntőben, Marcaliban is bizonyította számolási és kalkulációs tudását. A feladatsorok megoldása nagyfokú koncentrációt igényelt, valamint meg kellett találni a megoldáshoz vezető legegyszerűbb utat is.

Mindkét tanulónak kívánok további jó versenyzést és szép eredményeket, mert „a matematika egy olyan szép gyertya, amely nélkül a világmindenségben eligazodni nem lehet.”

Gyenesné Gojsza Mónika (felkészítő tanár)

Fotó: Ernyey Tiborné

Matekverseny 2016


Comments are Closed

^