Kollégiumunkról

Intézményünk – Boldog Brenner János Kollégium- Szombathely történelmi belvárosában, a Szily János utcában helyezkedik el. Közel található a buszpályaudvar, a vasútállomás, az üzletek, a posta, a kulturális intézmények, és szinte az összes középiskola is.

BOLDOG-BRENNER-JÁNOS-KOLLÉGIUM-PROTOKOLL-3

Pedagógiai programunkban nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekekkel való szeretetteljes, személyes törődésre, a nyugodt tanulás feltételeinek biztosítására és a szabadidő hasznos eltöltésére. Kollégiumi nevelésünk az egyetemes emberi és a keresztény-katolikus értékekre épül, pedagógiai hitvallásunkban kiemelt helyet foglal el a keresztény értékrend mélyrehatóbb megismertetése és mindennapi életünk során való megélése.
PowerPoint vetítés kollégiumunkról

 

Kollégiumi bemutatkozó videó 1

Kollégiumi bemutatkozó videónk 2

Nyitottságot, szeretetet és közvetlenséget sugárzó, a kölcsönös bizalmon alapuló nevelő- oktató munkánk során szeretnénk megfelelni azoknak az elvárásoknak, melyek a szülői ház, a nevelőtestület valamint a fenntartó közös törekvéseiből fakadnak.

Kollégiumi karácsony 2015. – videó

Ellátandó alaptevékenység:
9-12. évfolyamos középfokú képzésben résztvevő tanulók kollégiumi ellátása, és az érettségire épülő nappali tagozatos képzésben résztvevő tanulók kollégiumi ellátása. Biztos háttér nyújtása az eredményes tanuláshoz, mindennapos felkészüléshez.
Az engedélyezett tanulólétszám: 195 fő

Hitéletünk a következőket foglalja magába:

  • Szentmise
  • Esti ima
  • Filmvetítés
  • Bűnbánati liturgia
  • Előadások
  • Imaestek
  • Rózsafüzér imádság
  • Litánia

 

Egy elsős nyilatkozta…

Gólyaavató 2011.

Gólyaavató 2011.

Ez első napom a kollégiumban, nagyon furcsa volt. Nem ismertem senkit, hiányzott a családom is, a szobatársaimmal sem beszélgettem. Aztán jöttek sorban ismerkedni az idősebb lányok, nagyon izgultam, hogy milyen benyomást teszek rájuk.

A második nap már sokkal jobban telt. Kezdtünk a lányokkal megismerkedni, és egyre jobban kezdtem magam otthon érezni a kollégium falai közt. Kicsit nehezen szoktam meg, hogy nagyon sok a program, szinte menetrend szerint élünk, minden meghatározott időhöz van kötve. A kollégium épülete nagyon tiszta és szép, jól felszerelt, ráadásul a városközpontban van. Az ellátás is (reggeli, ebéd, vacsora,) is kifogástalan.

Már igazán otthon érzem magam, barátságosak az emberek, a tanárok, a gyerekek és minden lehetőség adott a tanuláshoz is. Összességében nagyon szeretek itt lenni és örülök, hogy kollégista lettem.

Egy végzős gondolatai…

A kollégium egyik legidősebb tagjaként már minden lényeges dolgot ismerek. Fontos, hogy kellő lehetőséget kapjunk arra, hogy az érettségink minél eredményesebb lehessen. Nevelőink mindenben a segítségünkre állnak és azon vannak, hogy ez így is legyen. Mindent megtesznek, hogy minél jobban érezzük magunkat, és tartalmasan teljenek a napjaink, változatos hitéleti programokat biztosítanak nekünk.P1190553

Nem Szombathelyen kezdtem a kilencedik osztályt, így a kollégiumba is csak később kerültem be. A lányok mégis könnyen befogadtak és már az első naptól mindent megtettek, hogy megszokjam a kollégiumi életet. Most tizenkettedikesként én is igyekszem segíteni a kollégiumba bekerülő elsősöket.

Nagyon összeszokott társaság vagyunk és ezért is sajnáljuk, hogy kilenc hónap múlva már csak látogatója lehetünk ennek a barátságos, patináns épületnek.


^