Versmondó verseny Finta Sándor emlékére

Tizedik alkalommal rendezte meg a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium Finta Sándor versmondó versenyét általános és középiskolás diákok számára. A költészet napjához kapcsolódó rendezvénnyel a Püspöki Elemi Iskola egykori igazgatójára, költő-tanárára emlékeztek.  Az eseményen részt vett Finta Sándor unokája, Császár Ernő is.

A versenynek az intézmény könyvtára adott helyet, ahol Englert Zsolt, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

A megnyitó műsorban Henc Zsóka 7. N osztályos diák Sosztakovics Fantasztikus táncok című darabját adta elő zongorán, valamint a 11.N osztályos Vincze Lívia Radnóti Rejtettelek című megzenésített versét énekelte. Hegedűn Hajba Noémi 11.N osztályos tanuló, zongorán pedig Németh Kornél kísérte.

A megmérettetésre 12 iskolából érkeztek versenyzők. A 14 általános és 11 középiskolás diák egy kötelező Finta Sándor, valamint egy szabadon választott verssel készült.

Az előadásokat Bozzai Judit a Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvtárosa értékelte. Kiemelte, hogy a döntésben fontos szempont volt a versenyzők színvonalas, szöveghű versmondása, a nagy átéléssel tolmácsolt előadás, és néhány jó tanáccsal is ellátta a szavalókat.  A szakmai zsűriben helyet foglalt még Márczi Renáta a Ferrum Színházi Társulás színésze, rendezője, valamint Rátkai Bálint versmondó, amatőr színész. A zsűri 4 arany, 6 ezüst és 15 bronz minősítést osztott ki a versenyzőknek, akik az oklevél mellé értékes könyvjutalmat és könyvvásárlási utalványt is kaptak.

A díjakat és okleveleket Császár Ernő, Tálas József az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója és Farkas Csaba a Szülőföld Könyvkiadó vezetője adták át.

Arany minősítést vehettek át:

Pap Zsolt (Boldog Brenner János Ált. Isk. és Gimnázium, Szombathely)

Süle Zsolt (Mindszenty József Ált. Isk. és Gimn., Zalaegerszeg)

Mentes Málna (Dési Huber István Ált. Isk., Szombathely)

Molnár Kata (Szent Benedek Katolikus Ált. Isk., Celldömölk)

Különdíjban részesültek:

Pálfi Adél (Boldog Brenner J. Ált. Isk. és Gimn.)

Molnár Kata (Szent Benedek Katolikus Ált. Isk.)

Kuntár Panna (Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.)

Kalmár Barnabás (Premontrei Szent Norbert Gimn.)

Császár Ernő megköszönte a szervezők munkáját és a versenyzők előadását.

A színvonalas és meghitt hangulatú rendezvény méltó módon emlékezett Finta Sándorra, a költőre és pedagógusra.

Szöveg: Tangl Lászlóné

Fotó: Király Klaudia

 

Finta 2024.
« A 2 »

 

Comments are Closed

^