Tehetséggondozás az oviban

Második éve működik óvodánkban a tehetséggondozás, a gyermekek világának kifejezése alkotásokban, képi világ megjelenítésében.

A világra való rácsodálkozás, a vágy, hogy az Isten adta csodát be is tudja fogadni és formába öltve, megalkotva megmutassa környezetének, már a tudatra ébredés kezdetén munkálkodik a lélekben. Márpedig ami gondolat, ötlet meg akar születni, létre akar jönni, annak lehetőséget, megfelelő teret is kell adni.

A gyermekek a heti rendszeres alkalmakkor technikai fogásokkal ismerkedhetnek, kísérletezhetnek, hogy minél színesebben, változatosabban fejezzék ki azt, ami lelkük mélyéről felkívánkozik, majd meggyönyörködtetve, örömet szerezve, mosolyra fakasztva a szemlélőt, beteljesítse a küldetést.

A lelkesen rajzoló társaság szereti, ha kihívások, rajzpályázatok, versenyek elé állítják őket. Mindez az életre való felkészítésben is segítséget nyújt, ami tapasztalásokban, élményekben, akaraterő növelésben, kitartásban gyarapítja a művészi képességekkel megáldott csemetéket.

Az évek során készültünk különböző témákban rajzpályázatokra, ahol szép eredményeket értek el a kiválasztásra, díjazásra kerülő munkák.

Az elmúlt év szeptemberének végén jött a hír, hogy a még tavasszal készített Generáli Biztosító rajzpályázatán két gyermeket is díjaztak, akik mostanra már az iskola padjait koptatják. Szabó Boglárka és Tömő Blanka értékes nyereményben részesültek.

A Brenner Iskola által meghirdetett Szent Márton életével kapcsolatos rajzpályázaton a Csillag csoportos Kriston Emília festményét emelték ki és jutalmazták.

Az „Óperenciás” meseillusztrációs rajzpályázaton pedig Szabó Csenge Nap csoportos kislány Az öreg király népmese illusztrációját – finom, érzékeny, színes stílusát- díjazták. Szomor  Emma, Márovics Luca és Pintér Mária meseábrázolásai is kiállításra kerültek a Gyermekek Háza tablóin. Az ovis társak nagyon örültek a lányok sikereinek, így közös csoportprogram keretében megtekintettük a kiállításokat, ahol más ismerős kisovisok alkotásainak is örülhettünk.

Tehetséggondozás az oviban

Marton Katalin



Comments are Closed

^