A víz, mint éltető erő

Brenneres diákok az Öko-Net versenyen

Előkelő második helyezést ért el Kiss Norbert és Kovács Benedek 5.m osztályos tanulónk, a vasi természetes vizeket bemutató, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola által szervezett Öko-Net versenyen.

Tanulóink igényes pályamunkájukban a kőszegi hegyen található Hétforrást mutatták be. A nagyon gondosan és magas színvonalon elkészített PPT bemutató részletesen feltárta a forrás történetét, építészeti kialakítását, melynek során kitértek a megújulás menetére és eseményeire. Megmagyarázták a forrás nevének eredetét, bemutatták a környék élővilágát, a környező növényzetet és az itt felfrissülést nyerő állatokat.

A szakértő bírálók a pályázat nagy erényének tartották a forrás turisztikai célú megközelítését nagyon plasztikusan és informatívan bemutató videót. A felvéte,l a kéktúra útvonalába beépítve, arra támaszkodva kalauzolja az érdeklődőt a nagyon vadregényes, szakadékokkal, szurdokokkal és ösvényekkel tarkított menetvonalon.

Tanulóink nagyon határozottan világítottak rá a víz, mint éltető erő fontosságára, a természetben megtalálható tiszta forrásvizek megőrzésének szükségességére, amely minden gyermeknek és felnőttnek egyaránt feladata és kötelessége.

Szöveg/fotó: Karagityné Geiger Szilvia

Öko -Net 2016


Comments are Closed

^