Megható megemlékezés 2018. október 23-án iskolánkban

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt: a budapesti diákok békés tün­te­té­sével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával feje­ződött be november 10-én.

Diákjaink 2018. október 19-én rendkívül színvonalas és megható műsor keretében emlékeztek meg az október 23-ai eseményekről. Köszönjük a nyolcadik évfolyamos diákoknak és minden résztvevőnek, hogy ilyen emlékezetes lehetett ez a délelőtt iskolánkban. A diákok felkészítését idén is Domján Péterné, Morosits Eszter, Rátkai Imréné és Tangl Lászlóné (munkaközösség vezető, az Irodalmi színpad vezetője) tanárnők vállalták. A kórus mellett iskolánk zenepedagógusai is segédkeztek a zenei betéteknél, így köszönjük Bozsodi-Németh Nóra, Koltai Zsófia és Tóth Mónika munkáját is!

Alsós diákjaink a délutáni szentmise keretében imádkoztak a forradalom áldozataiért. Schauermann János atya arra emlékeztette a kisdiákokat, hogy sose felejtsék el azokat, akik a hazaért és a szabadságért harcoltak.

2018. október 23.
« A 3 »

 Comments are Closed

^