hétfő, február 26th, 2018

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Városi sítábor

2018-ban iskolánknak másodszor volt lehetősége diákokat küldeni az Önkormányzat által szervezett erdélyi sítáborba. Idén négy diák: Hetényi Adél és Werderits Hanna a 9.N, valamint Bánhegyi Marcell és Náray Bendegúz a 10. N osztályból voltak a szerencsések, akik részt vehettek a vajdahunyadi táborban febr. 11-től 17-ig.

Az első és az utolsó nap a nagy távolság miatt végig az utazásról szólt. Második nap érkeztünk Vajdahunyadra, ahol a város polgármestere fogadott minket, valamint meglátogattuk a vajdahunyadi várat. A következő 4 napban a síelésé volt a főszerep. A 25 fős diákcsapatot 3 csoportba sorolták síelési tudás szerint. A haladók csoportját iskolánk testnevelője, Bognár Zoltán tanár úr vezette. Síelés közben volt alkalmunk megcsodálni a meseszép erdélyi tájat, igaz csak a 6. napon, mert előtte olyan köd volt a hegytetőn, hogy alig láttunk valamit. A tábor másik célja egy jó, összetartó csapat felépítése volt. Hát ez sikerült is! Az esti közös beszélgetések, társasjátékok, táncok és viccek tették igazán felejthetetlenné ezt a hét napot. Reméljük, a következő tábor is hasonlóan jó hangulatban telik majd el.

Köszönjük iskolánknak, Englert Zsolt igazgató úrnak, hogy lehetővé tette részvételünket az erdélyi sítáborban.

Szöveg: Náray Dániel Bendegúz 10.N

Fotó: Bánhegyi Marcell 10.N

Városi sítábor_2018
« A 2 »

Színházban jártunk

A 9-10. osztályosok számára különleges darabot tartogatott a színházbérlet harmadik előadása: Czukor Balázs rendezésében láthattuk a Weöres Sándor Színház egy újabb kortárs-darabját, Home Bank címmel. Az előadás egy bankban játszódik, ahova különböző ügyfelek érkeznek a problémákkal, és abban bíznak, hogy a Home Bank majd megoldja azokat.

Nemcsak az érkező ügyfelek problémásak, hanem a bankban dolgozók is. A műben nincsen konkrét főszereplő, valamennyien részesei a bank életének: egyenrangúak, egyformán jelentéktelenek. Mindegyikük életébe, sőt gondolataiba is betekintést nyerhetünk munkahelyük által. Érezzük és látjuk félelmeiket. Az átlagos, hétköznapi jelenetekből pillanatok alatt egy rémálom elevenedik meg. A párbeszédek olykor nevetségesek, komikusak, vagy nincsenek is. A záró pesszimista hangvételű, hátborzongató jelenet után nehéz volt megszólalni.

A darab bennünk, nézőkben sok kérdést felszínre hozott. Nemcsak a banki világot, a pénzt és a siker világát kritizálja, hanem a társadalmi problémákra is fény vetődik. A mű az életünk realista és kissé abszurd ábrázolása.  Fogl Noémi 10.N

 

^