Színházban jártunk

A 9-10. osztályosok számára különleges darabot tartogatott a színházbérlet harmadik előadása: Czukor Balázs rendezésében láthattuk a Weöres Sándor Színház egy újabb kortárs-darabját, Home Bank címmel. Az előadás egy bankban játszódik, ahova különböző ügyfelek érkeznek a problémákkal, és abban bíznak, hogy a Home Bank majd megoldja azokat.

Nemcsak az érkező ügyfelek problémásak, hanem a bankban dolgozók is. A műben nincsen konkrét főszereplő, valamennyien részesei a bank életének: egyenrangúak, egyformán jelentéktelenek. Mindegyikük életébe, sőt gondolataiba is betekintést nyerhetünk munkahelyük által. Érezzük és látjuk félelmeiket. Az átlagos, hétköznapi jelenetekből pillanatok alatt egy rémálom elevenedik meg. A párbeszédek olykor nevetségesek, komikusak, vagy nincsenek is. A záró pesszimista hangvételű, hátborzongató jelenet után nehéz volt megszólalni.

A darab bennünk, nézőkben sok kérdést felszínre hozott. Nemcsak a banki világot, a pénzt és a siker világát kritizálja, hanem a társadalmi problémákra is fény vetődik. A mű az életünk realista és kissé abszurd ábrázolása.  Fogl Noémi 10.N

 Comments are Closed

^