Püspöki vizitáció a szombathelyi Brenner János Nevelési Központban

2015. szeptember 17-én Dr. Veres András püspök atya fogadására megtelt az újonnan átadott Brenner János Általános Iskola és Gimnázium aulája az intézményben dolgozó pedagógusokkal és a népes diáksággal.

Énekszóval fogadtuk a Főpásztort, majd Englert Zsolt igazgató úr szavai után közösen imádkoztunk az itt tanuló diákokért, szüleikért, pedagógusokért.

Püspök atya bejárta az épületet. Találkozott az általános iskola alsó és felső tagozatos diákjaival és a gimnazistákkal is. Egy-egy tanórába pillantott be, beszélgetett a gyerekekkel. Mindennapjaikról, az új iskolában eltöltött napjaikról kérdezte őket. Mindenki örömét és köszönetét fejezte ki, hogy  megújult környezetben tanulhat.

Szakított időt ránk, pedagógusokra is. Buzdított arra, hogy életünket katolikus keresztény világnézet szerinti éljük, e szerint neveljünk, még akkor is ha manapság nehéz. Merjünk bátrak és nyitottak lenni a vallásos nevelésben a szülők, diákok, más felekezetűek felé is. Igyekezzünk segítséget, otthont nyújtani mindenkinek, aki ebben az intézményben dolgozik, tanul vagy tanult.

Az új iskolaépület bejárása után a vizitációt a két óvodaépületünkben és a kollégiumban folytatta, ahol a szülők képviselőivel is találkozott.
Köszönjük püspök atya útmutatásait és áldását. Reméljük hamarosan újra üdvözölhetjük iskolánkban.

Püspöki vizitáció a szombathelyi Brenner János Nevelési Központban
« 1 A 4 »

Cikk: Virágné Geiszler Éva

Fotó: Nagylaki András és Rátkai Gábor

 Comments are Closed

^