Veni Sancte a kollégiumban

2015. szeptember 16-án, szerdán, este nyolc órakor kezdődött a Veni Sancte a Brenner János Kollégium közössége számára a Székesegyházban.

Diákénektől zengett a Székesegyház, a kollégium tanévnyitó szentmiséjén, melyet kollégiumunk lelki vezetője, Molnár János atya celebrált. A szentmisén a tanulók apraja-nagyja mellett a nevelőtanárok és a kollégium dolgozói is ünnepibe öltözve vettek részt. János atya munkáját a zenész diákokból összeállt alkalmi kiszenekar, valamint a leánykórus és (János atya szavait idézve: „két tiszteletbeli kollégista” Brandisz Márton és felesége, Emőke) és négy ministráns fiú segítette.

A kórus és a művészi zenekar, már a szentmisét megelőző napokon lelkesen gyakorolt Ernyey Tiborné tanárnő vezetésével, hogy ezzel még inkább tudják emelni az ünnep színvonalát. A gyakorlásba az egész diákságot bevonták az esti imák alkalmával.

Mélyenszántó, elgondolkodtató szentbeszédében az atya a maga szokásos, diákosan humoros, ugyanakkor mégis emelkedett hangvételű, s végtelenül komoly módján kifejtette, mit is vár a tanulóktól a tanév folyamán, különösen nagy hangsúlyt fektetve az egymás közti viszonyok ápolására.

János atya prédikációjában minden korosztálynak – még a nevelőknek is- tudott valami inspirálót mondani az idei tanévre. Az atya és a nevelőtanárok örömére, a diákság nem csak testben, hanem lélekben is jelen volt a szentmisén, aktívan bekapcsolódtak az imákba, és a közös énekekbe.

Veni Sancte a kollégiumban-2

Úgy gondoljuk, ez az ünnep hozzájárult ahhoz, hogy méltóképpen kezdhessük el a tanévet.

 

 

(Kollégium)

Comments are Closed

^