Jót tenni jó – beszámoló az idei Szeretetlicitről és csokigyűjtő akcióról

Jótékonykodásra hívtuk a brenneres közösséget advent elején: két akciót is indítottunk párhuzamosan.

A Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézettel karöltve csokoládét gyűjtöttünk iskolánk bejáratánál két héten keresztül. Magunk is alig akartuk elhinni, amikor dobozoltuk a rengeteg édességet, hogy milyen sok táblacsoki érkezett diákjaink és a családjaik részéről. A finomságokkal teli dobozokat a szombathelyi Székesegyházban a Boldog Brenner János Ünnep után adtuk át a kispapoknak, akiket a Szombathelyi Karitász is segít abban, hogy az édesség a legjobb helyre kerüljön. A dobozokat iskolánk tanulói: Molnár Julianna (9.n), Molnár Zsófia (7.b) és Molnár Rozália (5.n) nyújtották át a szombathelyi egyházmegyés kispapoknak.

A csokigyűjtés mellett idén is megszerveztük a Szeretetlicitet, amelyre közel 140 tárgyi felajánlás érkezett. Ezekre a tárgyakra öt napon keresztül lehetett licitálni interneten. De nemcsak a felajánlók és a licitálók támogattak bennünket, hanem sokan voltak – köztük osztályközösségek is -, akik egy az erre a célra szánt összeggel anyagi támogatást nyújtottak.

A Szeretetliciten összesen 443.700,- Ft gyűlt össze. Az összeg egy részéből vásárlási utalványokat szereztünk be, amelyeket 17 brenneres család között osztottunk szét. Ezen kívül diákjainkat egy szombathelyi cég adományával is tudtuk segíteni. A Szeretetliciten befolyt fennmaradó összegből az új évben a három kerekesszékes diákunkat és családjaikat szeretnénk még támogatni. Köszönjük mindenkinek az önzetlen segítséget!

Áldott, boldog, békés, kegyelmekben gazdag karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kíván mindenkinek a Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium közössége!



Comments are Closed

^