Szent Márton zarándoklat

A Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 4. B osztálya pár héttel ezelőtt egy hittanórán meghívást kapott arra, hogy a Szent Márton út egy szakaszát végigjárják.

Az első távra Szombathely-Ják között egy ködös szombat reggelen indult a vállalkozó kedvű 10 gyerek és  csatlakozó családtagjaik, összesen 18-an. A csapat vezetője Kozma Andrásné Jutka néni volt.

A Székesegyházban áldást kaptak utukra Köbli Tamás atyától, az iskolalelkésztől, majd – egy kis szakaszon a családtagok kíséretében – elindultak az első bélyegzőhely, a Martineum felé.

Itt bekerültek a zarándokútlevelekbe az első bélyegző lenyomatok, majd mindenki megfogalmazta, hogy kiért vagy miért vállalja a zarándoklat nehézségeit. Innen indultak az Erdei Iskola felé a nárai majd a jáki erdőn keresztül egészen a jáki templomig, ahol a második bélyegzőt is megkapták az útleveleikbe.

A nap mérlege: 15 km gyaloglás 5 óra alatt 2 kisebb megállóval, zarándokhoz méltó türelemmel, békességgel és vidámsággal. Útközben átkeltek 2 patakon, ahol a fiúk buzgón segédkeztek a rozoga hidaknál, le- és felsegítették a csúszós parton a kisebbeket és a lányokat!

Az út első szakaszán gyűjtött faágakból elkészült a csapat zarándokkeresztje is, ezzel és egy Mária zászló alatt vonultak végig. A Szent Márton erdőben köszöntötték egymást a szembejövő zarándokcsapattal, ez mindkét közösségnek örömet szerzett.  Útközben mindig más- és más ment az élen, hogy keresse a sárga sáv jelzést, az élen haladt a zarándokkereszt is.

Az utolsó pár kilométeren már látszott a jáki templom két tornya, ez erőt adott, hogy a célt mielőbb elérjék, sőt az utolsó lendülettel még a meredek templomdombot is megmászták, hogy találkozzanak az értük érkező autós családtagokkal.

Egyhangú volt a döntésük: a Szent Márton Út folytatása következik!

Szeretettel várják a csatlakozni kívánókat!

Comments are Closed

^