TERMÉSZETTUDOMÁNYI TÁBOR 2018

2018. június 16-án végre kitört a nyári szünet, a táborok megnyitották kapuikat. Így történt ez a természettudományi táborral is, amely 18-tól 22-ig tartott 21 diák részvételével.

Hétfőn az oklevélen kívül a lányok gyöngyfűzéssel, míg a fiúk kereplő készítésével foglalatoskodtak. Délután gipszből vulkánok készültek. A keddi napon olvasótábor keretében az időjárást dolgozták fel vetélkedő, ügyességi verseny és színielőadás formájában. Szerdán Ikervárra kirándultak, ahol a Vízierőművet, a hozzátartozó Múzeumot, és a Szélerőművet tekintették meg szakemberek vezetésével. A Rába partján különleges madarakkal, növényekkel ismerkedtek meg. A hosszú túra közben az elmaradhatatlan számháborúra is maradt energia. Tóth Ferenc esperes plébános várta és látta vendégül kis csapatunkat a hűvös plébánián. A Szent György tiszteletére szentelt római katolikus templomban énekeltünk és mondtuk el hálaadó imánkat. Csütörtökön lovagi, logikai tornán vehettek részt tanulóink, ahol a legügyesebbeket lovaggá is ütötték. Délután három csapatot alkotva versenyeztek a táborozók. A feladatok az idegennyelv és a természettudományok kapcsolatára épültek. Pénteken robotokkal játszhattak, vulkánt festhettek, amelyek a délután folyamán ki is törtek.

Minden nap sok játékkal, sporttal, és a pénteki napon is számháborúval színesítettük a különböző programokat. Értékeléssel, az oklevelek kiosztásával zártuk táborunkat. Az egyhetes napközis tábor gördülékeny munkáját 16 kolléga segítette.

Beszámoló: Vida Mária tanárnő, a természettudományi tábor főszervezője

Természettudományi tábor_2018
« A 3 »


Comments are Closed

^