Kollégisták részvétele az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon – Budapesten

irta – Szabó Tímea –

2016.01.21-én Tringli Zita és Visi Istvánné tanárnő vezetésével a vállalkozó szellemű kollégisták felutaztak Budapestre, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra. A hatalmas érdeklődés miatt –a hideg ellenére- kígyózó sorokban várakoztunk a bejutásra. Nagyon sok felsőoktatási intézményt ismertünk meg közelebbről, és úgy gondolom, hasznos tájékoztatást kaptunk a kiállított standok képviselőitől és az előadóktól.

Az Oktatási Hivatal szakemberei által tartott előadásokon a legfrissebb információkhoz jutottunk a felvételi követelményekről és a jelentkezés módjáról.

A rendezvény után megtekintettük a Néprajzi Múzeumot, ahol az állandó kiállítás a magyar népművészetet mutatta be, az időszaki kiállítások pedig az európai betlehemezési szokások és a székely kapuk és kopjafák történetét tárták az érdeklődők elé.

S ha ezek után végzős társaink még mindig nem tudták eldönteni, melyik felsőoktatási intézménybe adják be a jelentkezési lapjukat, a kollégiumban hamarosan megrendezendő pályaválasztási börzén –remélhetőleg- megerősítést kapnak elképzeléseikhez a visszalátogató –már egyetemista- hajdani kollégistáktól.

Educatio kiállítás 2016.


Comments are Closed

^