Angolos és németes sikerek

Ebben a rendhagyó tanévben a Nyitra Utcai Általános Iskola online rendezte meg hagyományos angol nyelvű versmondó versenyét. Iskolánkat két tanuló képviselte a megmérettetésen. Mazák Gábor 5. A osztályos tanuló a Föld napjához kapcsolódóan mondott verset, Pados Botond 6.N osztályos tanuló pedig Shel Silverstein Dirty face című művét adta elő. A zsűri rendkívül alaposan tanulmányozhatta a beküldött munkákat, hiszen lehetőségük volt többször meghallgatni és elemezni a felvételeket, amely a jelenléti versmondásnál nem lehetséges. A gyerekek felkészítésében és felvételek elkészítésében idén nagyon nagy szerepe volt a szülőknek, hálásan köszönjük nekik a segítséget és közreműködést. Mindkét tanulót arany minősítéssel díjazták a versenyen és külön kiemelték szép kiejtésüket, előadásmódjukat.

Gratulálunk nekik!

A Neumann János Általános Iskola minden tanévben 3 fordulós project versenyt hirdet az általános iskola 5-6. és 7-8. évfolyama számára. Az első fordulóban angol anyanyelvű országokhoz kapcsolódó feladatsort kellett kitölteni a gyerekeknek, a második forduló során projektmunka készítése volt a feladat. Idén a harmadik, szóbeli fordulót sajnos nem tudták megtartani. Iskolánkból Östör Dorka és Krampé Janka 6.n osztályos tanulók 3. helyezést értek el Ausztráliáról készült munkájukkal, az osztályból Pados Botond és Várcza Ferenc Márk az Amerikai Egyesült Államokról készítettek projektet. A 7. b osztályból Törő Sára és Sági Nerina Anna Wales-t mutatták be feladatukban, ők 5. helyen végeztek a versenyben.

A 7-8. évfolyam számára meghirdetett országos angol nyelvi versenyen Bencze Boglárka 7. a osztályos tanuló vett részt, a mezőny első harmadában végzett (3200 versenyzőből 1101. lett). Szabó Gergő 6. n osztályos tanuló a Tudásbajnokság elnevezésű levelező versenyen a megyei fordulóban 4. helyezést ért el. Szunyog Anna 5.b osztályos tanuló rajzot készített az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft. által meghirdetett “Mese habbal” című rajzpályázatra. (Még nincs eredmény.) Felkészítőjük Borsos-Őri Enikő tanárnő.

Van németes siker is: az Általános Iskolai Tanulók Országos Német Nyelvi Tanulmányi Versenyének megyei fordulójában a 10. helyen Kiss Julianna, a 16. helyen Széplaki Júlia végzett. Felkészítőjük Szakály Csilla tanárnő.

Szívből gratulálunk!

Beszámoló: Borsos-Őri EnikőComments are Closed

^