Kollégiumi dolgozók kirándulása

2017. június 28-án a Brenner János Kollégium dolgozói Bence atya vezetésével kirándultak névadónk, Brenner János papi szolgálatával kapcsolatos emlékhelyekre, templomokba.

Először a farkasfai Szent-Anna – templomot tekintettük meg, amelyben nemcsak fafaragványokat, hanem gravírozott ablakokat is megcsodálhattunk. Ezek egyike Brenner János atyát ábrázolta, jelmondatával együtt. Utunk következő állomása a máriaújfalúi Szent Péter és Pál kápolna volt. Itt mutatta be utolsó szentmiséjét Brenner János 1957. december 14-én. Bence atya pedig nekünk és a falubelieknek tartott szentmisét. Ezután felkerestük a rábakethelyi Mindenszentek-templomot, amely Brenner János első és egyetlen plébániai állomáshelye volt. Majd gyalogosan elmentünk a zsidai Jó Pásztor-kápolnához, amelyet a Brenner János Emlékhely Alapítvány építtetett, hogy Brenner János atya emlékét méltó módon megőrizzék.

A melegtől és a sétától egy kicsit elfáradva mentünk ebédelni. A jóízűen elfogyasztott ebéd és egy kis szabadidős program után, délután indultunk haza. A buszon még várt minket egy-két meglepetés: köszöntöttük a névnapos kollégákat, s voltak kvíz kérdések a kirándulásunkkal kapcsolatban, s aki jól válaszolt, jutalmat kapott. Utunk végén Bence atya Brenner János életével kapcsolatos könyvecskével ajándékozott meg bennünket. Jó hangulatban, lelkileg feltöltődve értünk haza!

Kollégiumi dolgozók kirándulása 2017.

(Kollégium)Comments are Closed

^