Kisiskolástól érettségiig

Általános Iskola

Gimnázium

Kollégium

Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

SZOMBATHELY, Táncsics Mihály u. 48. 9700 - Tel: 94- 505-212, katolikus mobil: 30-4095041 - Email: brenner@martinus.hu

Isten hozta a Brenner János Nevelési Központ oldalán

Az alábbi karikákon intézményegységeink legfissebb közleményei között válogathat...

Intézményünk legfrissebb hírei

Kollégisták sikere a megyei érték-és hungarikumismereti vetélkedő megyei döntőjén

Nagy örömben volt részünk 2019.01.10-én, délután. Aznap rendezték meg a Vas megyei értéktár elnevezésű megyei verseny döntőjét, amelyben 4 gimnázium és 2 középiskolai kollégium diákjai és felkészítő tanárai vettek részt.tovább…

Educatio Kiállítás 2019 – A 11. N tanulmányi kirándulása

  2019. január 10-én az osztályunk Pesten járt. Részt vettünk a Hungexpoban megrendezett Educatio kiállításon, amely segítséget nyújt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. Ez a program nagyon hasznos, hiszen jobbantovább…

Karácsonyi beszámolók – 3. rész

Minden évben izgatottan várjuk az alsó tagozat karácsonyi misztériumjátékát, amely sok meglepetést tartogat. Ez idén sem volt másként, hiszen Jézus Krisztus születéstörténetének felelevenítése egy mai kerettörténeten belül jelent meg atovább…

Ismét újraélesztési gyakorlati napok iskolánkban!

A „Szombathely, a segítés városa” elnevezésű programot 2011-ben indította el dr. Puskás Tivadar polgármester. Az akció keretében az újraélesztés technikáját sajátíthatja el bárki, aki nyitott arra, hogy adott helyzetben segítsentovább…

Kollégisták sikere a megyei érték-és hungarikumismereti vetélkedő megyei döntőjén

Nagy örömben volt részünk 2019.01.10-én, délután. Aznap rendezték meg a Vas megyei értéktár elnevezésű megyei verseny döntőjét, amelyben 4 gimnázium és 2 középiskolai kollégium diákjai és felkészítő tanárai vettek részt.

A színvonalas verseny 3 részből állt, az első két forduló megoldásait interneten kellett visszaküldeni. Első alkalommal egy elég nehéz feladatlapot kellett megoldani, valamint egy rövid kisfilmet és egy plakátot kellett készíteni egy megyei értékkel és egy hungarikummal kapcsolatban. A második forduló nehézsége abban állt, hogy időre kellett kitölteni a teszteket tartalmazó feladatlapot. Izgatottan vártuk, bekerültünk-e a döntőbe. Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy mind a három nevezett csapatunk az első 6 csapat között van (de csak egy juthatott tovább). Így a Mindszent csapat képviselte a kollégiumot az emlékezetes napon. Közben csapatunk egyik tagja beteg lett, így a másik csapatból „ugrott be” egy diáktársunk. Mivel a betegség hol egyikünkre, hol másikunkra vándorolt, úgy döntöttünk, hogy a „tartalék ember” mindenképpen kell a felkészülésben, nehogy épp a verseny napján hiányozzon valamelyikünk.

A döntő napjáig nagyon sokat készültünk Marika nénivel és önállóan is. Hol a település címereit próbáltuk megjegyezni, hol az egyes településeket elhelyezni a térképen, hol megjegyezni melyik település miről híres. Amikor már nagyon elfáradtunk, elénekeltük a „kötelező” dalokat vagy Marika néni felmutatott egy képet vagy egy címert, amiről ki kellett találni, melyik településhez kapcsolódik. Kellett még készítenünk vicces jelenetet a választott Vas megyei értékkel kapcsolatban. Rímbe öntöttük a szakszavakat, majd Rebeka néni irányításával elkészültek a hozzá való jelmezek is.

Amikor közeledett a döntő napja, már egyre jobban izgultunk, de Marika néni mindig nyugtatott bennünket, hogy szorgalmasan, jó hangulatban készültünk, nincs miért izgulni. Végül a lelkiismeretes felkészülés tényleg meghozta gyümölcsét, mert a verseny eredményhirdetésén megtudtuk, hogy elsők lettünk, és a zsűri külön kiemelte, hogy mindegyik versenyszámban mi értük el a legmagasabb pontot. Csapatunk tagjai: Skriba Bertalan, Szilvás Ádám, Málics Szebasztián, Nagy Nikolett Anna és az említett „pót” tagunk: Jekkel Szebasztián. Felkészítő tanárunk Tálas Józsefné volt.

A feladatok között szerepelt: címerek felismerése, településekhez értékek párosítása, puzzle játék, vicces jelenet előadása a választott értékről, népdalok eléneklése stb.

Nagyon jól megszervezett, színvonalas versenyen vehettünk részt nagyon szép környezetben, a Megyeháza dísztermében. A verseny végén még meg is vendégeltek bennünket a szervezők finom ételekkel és italokkal.

Minden versenyző diák értékes ajándékokkal gazdagodott: könyvekkel, utalványokkal, belépőkkel. Az igazi ajándékot azonban az egészséges versenyszellem, a jó hangulatban telt felkészülések és a tudásunk értékes bővítése jelentette.

Nagyon köszönjük a felkészítést és a verseny megszervezését! Reméljük, lesz még alkalmunk részt venni rajta a következő években is!

Nagy Nikolett Anna- Szilvás Ádám-kollégium

Értéktár 2019.

Educatio Kiállítás 2019 – A 11. N tanulmányi kirándulása

 

2019. január 10-én az osztályunk Pesten járt. Részt vettünk a Hungexpoban megrendezett Educatio kiállításon, amely segítséget nyújt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

Ez a program nagyon hasznos, hiszen jobban megismerhetjük az egyetemeket és betekintést nyerhetünk a szakokba. Az egyetemi hallgatók bőséges válaszokat adtak a kérdéseinkre. Továbbá testközeli élményt kaptunk az egyetemi élet mindennapjairól is. Számos információt megtudhattunk az általunk megcélzott szakmákról, valamint részletes tájékoztatást kaptunk a duális képzésekről is. A rengeteg magyar egyetemen kívül, a külföldi intézményekről is szerezhettünk információkat. A választható felsőoktatási intézményeken kívül egyéb fontos információkkal is gazdagodtunk, ilyenek például a diákhitel, a kollégiumok.

Többnyire megtaláltuk a számunkra legszimpatikusabb és legideálisabb egyetemet, és nagyon motiváló, hogy elérendő célunk van.

Devecsery Veronika, Hábetler Annamária 11. N

 

 

Karácsonyi beszámolók – 3. rész

Minden évben izgatottan várjuk az alsó tagozat karácsonyi misztériumjátékát, amely sok meglepetést tartogat. Ez idén sem volt másként, hiszen Jézus Krisztus születéstörténetének felelevenítése egy mai kerettörténeten belül jelent meg a Don Bosco Művelődési Ház színpadán. A 3-4. osztályos diákok vállalták a főszerepeket, az angyalkórusban 2-4. osztályos tanulók énekeltek, így összesen több mint hetven kisebb és nagyobb gyermek vett részt a karácsonyt váró műsorban, amelynek rendezője Baumgartner Imréné és Kerényiné Horák Krisztina voltak. A digitális háttérmunkáért Nagyné Fekete Zita felelt, a hangosítást Mucza Béla biztosította, az angyalkórust Csárdi-Takács Annamária és Nyull Ágnes tanította, a zenei kíséretet Bozsodi-Németh Nóra és Tóth Mónika valamint Szabó Liza kisdiákunk vállalták, a díszletekért és a jelmezekért pedig Keszte-Orvos Krisztina volt felelős.

Mindnyájan, akik láttuk, már most várjuk a következőt! Köszönet minden diákunknak és felkészítő pedagógusnak a sok munkáért!

A délelőtti alsós műsort követően a 9-11. osztályos gimnazisták egy közös elmélkedéssel egybekötött karácsonyi ünnepségen vettek részt a kápolnában.

Karácsonyi misztériumjáték 2018
« 2 A 5 »

Fotó: H.Pezenhófer Brigitta és Kerényi János

^