Kisiskolástól érettségiig

Általános Iskola

Gimnázium

Kollégium

Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

SZOMBATHELY, Táncsics Mihály u. 48. 9700 - Tel: 94- 505-212, katolikus mobil: 30-4095041 - Email: brenner@martinus.hu

Isten hozta a Brenner János Nevelési Központ oldalán

Az alábbi karikákon intézményegységeink legfissebb közleményei között válogathat...

Intézményünk legfrissebb hírei

Két diákolimpiai bronzérem!

Iskolánk 7.m osztályos tanulója, Hajba Szabolcs a 2018/ 2019- es birkózó diákolimpián két bronzérmet gyűjtött. Szeptember 21-én Püspökladányban kötöttfogásban, november 9-én Szigetszentmiklóson szabadfogásban mérkőzött meg iskolánk színeiben. Mindkét alkalommal egytovább…

Szent Mártonra emlékeztünk

Idén sem maradhatott el a Szent Márton életéről szóló színdarab bemutatása iskolánkban. Ebben a tanévben a felső tagozatos diákok (5-8. osztály) vállalták, hogy felelevenítik a Savaria földjén született szent életét.tovább…

Figyelem! Beiskolázási tájékoztató!

Szeretettel hívjuk és várjuk a leendő 1. osztályos gyermekek szüleit a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskolába 2018. november 21-én, szerdán 17 órakor. Helyszín: az iskola Táncsics Mihály u. 48. szám alatti épülete. (Bejárattovább…

Keltsd életre a templomodat! – Zsugonits Hanna, Szombathely

A www.magyarkurir.hu internetes újság meseíró pályázatával arra hívta a kisebb és nagyobb gyerekeket, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban látható ábrázolásokat, a legszebbtovább…

Két diákolimpiai bronzérem!

Iskolánk 7.m osztályos tanulója, Hajba Szabolcs a 2018/ 2019- es birkózó diákolimpián két bronzérmet gyűjtött. Szeptember 21-én Püspökladányban kötöttfogásban, november 9-én Szigetszentmiklóson szabadfogásban mérkőzött meg iskolánk színeiben. Mindkét alkalommal egy vereséggel és három győzelemmel jutott  el a dobogó harmadik fokára.

Szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk, Szabolcs!

Szent Mártonra emlékeztünk

Idén sem maradhatott el a Szent Márton életéről szóló színdarab bemutatása iskolánkban. Ebben a tanévben a felső tagozatos diákok (5-8. osztály) vállalták, hogy felelevenítik a Savaria földjén született szent életét. 2018. november 8-án délelőtt a város óvodásai látogattak el hozzánk, hogy megnézzék az előadást, majd délután iskolánk tanulói és a kedves szülők érkeztek a Don Bosco termébe. Ez a hagyomány már közel húsz éves iskolánkban. Idén pedig azért is különleges alkalom számunkra, mert a darab forgatókönyvét egykori diákunk, Rátkai István dolgozta át, aki most már a Szombathelyi Egyházmegye kispapja.

Englert Zsolt igazgató úr a délutáni előadás előtt köszöntötte a közönséget és felhívta a diákok figyelmét arra, hogy Szent Márton életének momentumait minden brenneresnek ismernie kell. Az ő példáját, az életében véghez vitt jócselekedeteket mindnyájunknak követni kell.

Köszönet a diákok felkészítőinek: Domján Péternének, Morosits Eszternek és Tangl Lászlónénak, akik évről-évre szívügyüknek tekintik az előadás megrendezését. Köszönjük Rátkai Imréné tanárnő munkáját is, aki kántori szolgálatával és a kórus vezetésével járult hozzá a misztériumjáték sikeréhez. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a résztvevő diákoknak, hogy vállalták a szereplést, a szülőknek pedig, hogy támogatták ebben gyermekeiket!

Iskolánk alsó tagozatos diákjai és tanítóik 2018. november 7-én a szombathelyi Szent Márton templomban is köszöntötték egyházmegyénk védőszentjét. A kisdiákok lelkesen készültek erre a napra: már hétfőtől szorgosan dolgoztak, hogy saját készítésű lampionjaikkal köszöntsék Szent Márton püspököt. A szentmisét Schauermann János atya mutatta be. A szentmisét követően lampionos körmenetben hagyták el kisdiákjaink a templomot, majd a Szent Márton kúthoz vonultak lámpásaikkal Szent Márton-dalokat énekelve.

Az ünnep pedig folytatódik, hiszen pénteken a negyedik, az ötödik és a hatodik osztályos diákjaink részt vesznek a Szent Márton-napi lampionos felvonuláson, szombaton pedig közösen ünnepelhetünk a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisén a Székesegyházban.

Szent Márton, könyörögj érettünk! Légy a példaképünk a hitben, az imádságban és az ajándékozó szeretetben is!

Szent Márton színdarab 2018
« 1 A 2 »

Szöveg és fotó: H.Pezenhófer Brigitta

Figyelem! Beiskolázási tájékoztató!

Szeretettel hívjuk és várjuk a leendő 1. osztályos gyermekek szüleit a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskolába 2018. november 21-én, szerdán 17 órakor.

Helyszín:
az iskola Táncsics Mihály u. 48. szám alatti épülete.
(Bejárat a Brenner Tóbiás krt. felől.)
A tájékoztató során bemutatjuk iskolánkat, ismertetjük Önökkel a jelentkezési feltételeket, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat.
A januártól folytatódó iskolaismertető programokról később tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket.

Dokumentumok a beiskolázás menüben…

^