Igazgatói üzenet a tanév utolsó napján

Tisztelt Szülők!

Kedves Diákok!

 

Elérkezett a tanév utolsó napja, amelyen elmondhatjuk, hogy különleges időszakon vagyunk túl. Március 16-a óta új oktatási formára kellett átállni, amely próbára tette a diákokat, szülőket, pedagógusokat egyaránt. Sajnos a világjárvány miatt nem rendezhettük meg a hagyományos hálaadó tanévzáró ünnepségünket, ezért ezúton szeretnék köszönetet mondani minden diáknak, szülőnek és pedagógusnak. A digitális oktatás nagy feladat elé állította a családokat mind technikailag mind pedig a tanulás segítésében. Köszönöm a tisztelt Szülőknek, hogy sokszor erőn felül segítették gyermekeiket, hogy a feladataikat megérthessék és megoldhassák. Rengeteg erőt és energiát fordítottak arra, hogy a tanév sikeres lehessen.

Nagy örömünkre lehetővé vált, hogy elbúcsúzzunk végzős diákjainktól. Hálaadó szentmise keretében köszöntünk el pénteken az általános iskola nyolcadik osztályától, szombaton pedig a nyolc évfolyamos gimnázium első 12. osztályos évfolyamától. Örömmel adtunk hálát a Jóistennek a sikeres érettségiért. Minden diák sikeresen leérettségizett és négy kitűnő eredmény mellett, négy tanulónak lett csak egy négyese és még öt tanulónak van csak ötöse és négyese. Büszkék vagyunk végzős gimnazistáink eredményeire.

A Jóisten áldása kísérje diákjainkat életük új állomásai felé.

Az iskola többi diákja is szépen teljesített. Ebben az évben nem volt olyan tanuló, akinek javítóvizsgát kellene tennie a nyár végén. Gratulálok az első évfolyamosoknak, akik ügyesen dolgoztak a normál és a digitális oktatás során is. Az első osztályosok közül 62-en kaptak kiválóan megfelelt minősítést. Kitűnő eredményt 143 tanuló ért el, ami jóval magasabb, mint az előző tanévben. Szintén jóval magasabb a tantárgyi dicséretek száma, amelyekből közel 700-at osztottak ki a szaktanárok.

Bízom benne, hogy az új tanévet hagyományos módon kezdhetjük.
A Veni Sancte ünnepségünkről és a tanév eleji teendőkről augusztus végén értesítjük a tisztelt szülőket elektronikus úton és a kifüggesztett hirdetőtáblán.

Még egyszer köszönöm támogatásukat és az eredményes közös munkát. Kívánok minden diáknak vidám vakációt!

A 105 évvel ezelőtt pappá szentelt Mindszenty József gondolatával kívánok szép nyarat minden diáknak, szülőnek és iskolai dolgozónak!

 

„Merre tartunk?

Ahol a halhatatlan lélek él,

Ahol a családot melengetik,

Ahol Egyház és haza él,

Ahol szeretet és jóság van.”

 

Szombathely, 2020. június 15.

 

 

 

Tisztelettel:                             Englert Zsolt

igazgató



Comments are Closed

^