A legjobb huszonegybe dicsőség bekerülni

Kiss Mihály az országos történelem tantárgyi versenyen

 

Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ idén huszonhatodszor volt házigazdája a hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulók számára rendezett országos történelem tantárgyi verseny döntőjének április 12-én és 13-án. A helyszín a Savaria Egyetemi Központ  volt.

A megnyitón dr. Bakó Balázs intézményegység-vezető elmondta, a megmérettetésen országszerte összesen négyezeregyszázan indultak, háromszáznyolcvanhatan jutottak tovább a megyei fordulóba, akik közül a legjobb huszonegy hetedikes és nyolcadikos került a döntőbe. A zsűri elnöke, Zrinszki János, a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola tanára is ezt erősítette szavaival: „ Az országos döntőbe kerülni nem semmi.”

A döntő írásbeli és szóbeli fordulóból állt. A verseny témája a magyar őstörténet, valamint az ókori Róma, a középkor és az Árpád-ház története. A diákok a versenykiírásban megjelölt kötelező irodalomból készülhettek fel a várható kérdésekre. A – pénteki – írásbeli fordulón kilencven perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megoldják a feladatsort. A szóbeli fordulókra szombaton került sor. A szombat délutáni eredményhirdetésen minden résztvevő emléklapot és ajándékcsomagot kapott.

 

Iskolánk gimnáziumának 8. m osztályos tanulója, Kiss Mihály 13. helyen végzett.

Kiváló teljesítményéhez és eredményéhez szívből gratulálunk!

 

Morosits Eszter

magyar-történelem szakos tanár



Comments are Closed

^