Találkozás – nagyböjti lelkigyakorlat a Brennerben

Nagyböjti lelki napot tartottunk 2018. március 10-én, szombaton iskolánkban, amelynek mottója a találkozás volt. Alsó illetve felső tagozatos diákjaink, gimnazistáink, tanáraink és tanítóink reggel a tornateremben gyülekeztek, hogy a napot szentmisével kezdjék, amelyet Pete Polgár Máté iskolalelkész mutatott be.

Máté atya szentbeszédében először életünkben történő találkozásainkról beszélt: felhívta a tanulók figyelmét arra, hogy ők mindnyájan szüleik találkozásának gyümölcsei, és ezen a találkozáson a Jóisten áldása van. Ezt követően felidézte egy élményét, amikor a barátaival a Balatonon vízibiciklizett és egy vízi-mentő arra figyelmeztette a társaságot, hogy mielőbb térjenek vissza a partra, mert vihar közeleg. Bár az ég tiszta volt, a nap sütött, hallgattak a jó tanácsra. Ahogy partot értek, lecsapott a vihar. Bár akkor, abban a pillanatban nem látták a veszélyt, mégis meghallották a hívó szót. Így kellene lennie ennek életünkben akkor is, amikor Jézus hív minket: „Aki Jézussal él a Földön, hallgat a szavára, vele lesz az örökkévalóságban is.”- fogalmazott Máté atya.

Az őskeresztényeket látva a pogányok megjegyezték: „Nézzétek, mennyire szeretik egymást!” Máté atya feltette a kérdést: „Vajon melyik osztályközösségre mondható el ez iskolánkban?” Arra buzdította a fiatalokat, hogy az osztályok imádkozzanak közösen, beszélgessenek hitükről, engedjék, hogy Jézus közéjük menjen, találkozzon velük, mert ez a találkozás megváltoztat, és a megváltást hozza el.

A szentmisét követően az alsó tagozatos diákok autóbuszokra szálltak, az úti céljuk pedig Gencsapáti volt. Gyönyörű napsütésben gyalogolt a gencsi templomtól a több mint kétszáz alsós diák a Szentkúthoz, ahol keresztúti ájtatosságon vettek részt, amelyet Virágné Geiszler Éva hittanárunk vezetett. Kicsik és nagyok együtt imádkozva és énekelve idézték fel az Úrjézus szenvedéseit.

Felső tagozatos diákjaink a Don Bosco közösségi termében gyűltek össze, hogy Kovács József atya vezetésével elmélkedjenek a lelki nap mottójáról, a találkozásról. József atya dinamikus előadása által mindenki átérezhette a találkozások fontosságát életünkben.

A nyolcadik, kilencedik és tizedik osztályos gimnazistáink pedig Tömő János börtönlelkésszel és kis csapatával tölthették a délelőttöt. Két érdekes, elgondolkodtató kisfilm, énekek és beszélgetések révén mélyülhettek el fiataljaink, így készülve lelkileg húsvét szent ünnepére.

A nagyböjti szent időben arra buzdítjuk az iskolánk aulájába betérő szülőket, nagyszülőket, hogy tekintsék meg az alsós diákjaink által készített keresztutat. Köszönet Keszte-Orvos Krisztina kolléganőnknek, hogy a stációs képeket elhelyezte és lehetővé tette számunkra, hogy a rohanó hétköznapokban egy-egy percet elmélkedéssel töltsünk.

Nagyböjt_2018
« 1 A 7 »

Fotó és szöveg: H.Pezenhófer Brigitta



Comments are Closed

^