április, 2024

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Országos eredmény a nyelvÉSZ versenyen

Bendegúz Akadémia országos nyelvÉSZ versenyén kiemelkedő eredményt ért el Rettegi Ákos 8. N osztályos diákunk, aki megyei 1. helyezettként jutott tovább. A döntőt Szegeden rendezték április 27-én. A színvonalas verseny nemcsak a tananyagra épít, hanem a logikai képességek is szerepet játszanak a feladatok megoldásában.

Ákos az országos megmérettetésen a 6. helyen végzett.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Tangl Lászlóné
felkészítő tanár

Kiemelkedő eredmény a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny országos döntőjén

Az idei tanév könyvtárhasználati versenyén a fenntartható fejlődés témakörében bizonyíthatták forráshasználati és könyvtárhasználati tudásukat a versenyzők. Rettegi Ákos, 8.n osztályos tanulónk az országos ranglista 2. helyén került be a döntőbe, ahová az ország 12 legjobb eredményt elért diákját hívták be.
A döntőt 2024. április 22-én, a Föld napján rendezték meg Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban.
A versenyzők feladata: ötletek a Budai Vár megújuló Nyúlkertjének kialakításához; olyan fenntartható kert kialakítása, ami a versenyző által választott állat számára vonzó.
Ákos forráskeresési képességével, etikus forráshasználati tudásával és kreativitásával olyan munkát készített, amivel az 5. helyezést érte el a döntőben.
Szeretettel gratulálok Ákosnak!

Iványiné Nagy Kinga (felkészítő tanár)

Bod Péter 2024

Versmondó verseny Finta Sándor emlékére

Tizedik alkalommal rendezte meg a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium Finta Sándor versmondó versenyét általános és középiskolás diákok számára. A költészet napjához kapcsolódó rendezvénnyel a Püspöki Elemi Iskola egykori igazgatójára, költő-tanárára emlékeztek.  Az eseményen részt vett Finta Sándor unokája, Császár Ernő is.

A versenynek az intézmény könyvtára adott helyet, ahol Englert Zsolt, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

A megnyitó műsorban Henc Zsóka 7. N osztályos diák Sosztakovics Fantasztikus táncok című darabját adta elő zongorán, valamint a 11.N osztályos Vincze Lívia Radnóti Rejtettelek című megzenésített versét énekelte. Hegedűn Hajba Noémi 11.N osztályos tanuló, zongorán pedig Németh Kornél kísérte.

A megmérettetésre 12 iskolából érkeztek versenyzők. A 14 általános és 11 középiskolás diák egy kötelező Finta Sándor, valamint egy szabadon választott verssel készült.

Az előadásokat Bozzai Judit a Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvtárosa értékelte. Kiemelte, hogy a döntésben fontos szempont volt a versenyzők színvonalas, szöveghű versmondása, a nagy átéléssel tolmácsolt előadás, és néhány jó tanáccsal is ellátta a szavalókat.  A szakmai zsűriben helyet foglalt még Márczi Renáta a Ferrum Színházi Társulás színésze, rendezője, valamint Rátkai Bálint versmondó, amatőr színész. A zsűri 4 arany, 6 ezüst és 15 bronz minősítést osztott ki a versenyzőknek, akik az oklevél mellé értékes könyvjutalmat és könyvvásárlási utalványt is kaptak.

A díjakat és okleveleket Császár Ernő, Tálas József az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója és Farkas Csaba a Szülőföld Könyvkiadó vezetője adták át.

Arany minősítést vehettek át:

Pap Zsolt (Boldog Brenner János Ált. Isk. és Gimnázium, Szombathely)

Süle Zsolt (Mindszenty József Ált. Isk. és Gimn., Zalaegerszeg)

Mentes Málna (Dési Huber István Ált. Isk., Szombathely)

Molnár Kata (Szent Benedek Katolikus Ált. Isk., Celldömölk)

Különdíjban részesültek:

Pálfi Adél (Boldog Brenner J. Ált. Isk. és Gimn.)

Molnár Kata (Szent Benedek Katolikus Ált. Isk.)

Kuntár Panna (Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.)

Kalmár Barnabás (Premontrei Szent Norbert Gimn.)

Császár Ernő megköszönte a szervezők munkáját és a versenyzők előadását.

A színvonalas és meghitt hangulatú rendezvény méltó módon emlékezett Finta Sándorra, a költőre és pedagógusra.

Szöveg: Tangl Lászlóné

Fotó: Király Klaudia

 

Finta 2024.
« A 2 »

 

^