„Nyelvében él a nemzet!”

2024.február 15-én tartották Kőszeg, Vasvár, Szombathely és környéke általános iskolás tanulói részére a szombathelyi Oladi Általános Iskolában a szépkiejtési versenyt. Péchy Blanka érdemes művész volt a Kazinczy-díj alapítója, a versenymozgalmat kiterjesztette erre a korosztályra is. A program az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. A vetélkedő résztvevőinek egy kötelező és egy szabadon választott 20-25 soros prózai szöveget kellett felolvasniuk. A versenyzők teljesítményének értékelésekor a szakértő zsűri figyelembe vette a szövegértést, a szöveghűséget, hangvételt, hangképzést, hangsúlyozást és a szünettartást egyaránt.

Kovács-Komlenecz Emma és Pálfi Adél képviselte iskolánkat a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd versenyen. Emma nagyon szépen helyt állt, emléklappal és dicsérettel távozhatott, Adél az 1. helyen végzett az 5-6. évfolyamosok kategóriájában.

Gratulálunk mindkettőjüknek! Reméljük, a népszerű verseny erősíti anyanyelvszeretetüket, és nyelvünk iránti tiszteletüket is!

Morosits Eszter
szaktanár, osztályfőnök

Nyelvében él a nemzet - 2023


Comments are Closed

^