szeptember, 2023

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Második hely a Viktória 30 Leány Labdarúgó Tornán!

Iskolánk 6 tanulóval vett részt a 2023. szeptember 25-én megrendezett Viktória 30 kupán, amelynek célja a leány labdarúgás népszerűsítése, egyesületi kiválasztás és a sportolási lehetőség biztosítása volt a gyerekek számára. A rendezvénynek a szombathelyi Illés Akadémia adott otthont. A borús hétvége után az idő is a lányokra mosolygott, ragyogó napsütésben, kiváló pályákon futballozhattak, tehát minden adott volt egy jó hangulatú focidélutánhoz.

A megmérettetésen 6 csapat vett részt. A csoportmérkőzéseken magabiztos teljesítménnyel jutottak túl a lányok, majd az elődöntőben szoros küzdelemben a Paragvári Utcai Általános Iskolát sikerült legyőzni. A döntőben a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola jobbnak bizonyult – ezúton is gratulálunk nekik – így iskolánk a 2. helyezést érte el, valamint a torna legjobb kapusát (Simon Emese 8/N) és a gólkirályát (Imre Blanka 6/N) is csapatunk adta 17 góllal. A csapat játékosai: Frühvirt Dóra 7/M, Lantai Dorottya 8/N, Imre Adél 8/N, Imre Blanka 6/N, Simon Emese 8/N, Vizaver Dorottya 5/N.

A csapat edzője Szeiler Bálint, testnevelő tanár volt.

Gratulálunk tanulóinknak, további sportsikereket kívánunk a jövőben is!

Szeiler Bálint – testnevelő

Kirándulás Angliában

A londoni utunk első napja egy nagyon hosszú buszos utazással telt. Átutaztunk Ausztrián, Németországon. Első szállásunk Aachenben volt, ott egy éjszakát töltöttünk.
Másnap reggel indultunk tovább a hosszú útra, ami már egyenesen Londonba vezetett.

Átmentünk Hollandián, Belgiumon, majd Franciaországba, Dunkerque-be érkeztünk. Onnan komppal mentünk Doverig, és 2 óra utazás után megérkeztünk az Egyesült Királyságba. Sétáltunk Dickens városában és Rochesterben, majd elfoglaltuk a szállásokat. Mindenki csapatosan külön családokhoz került, és amíg Angliában voltunk, minden este ott tartózkodtunk.
Harmadik nap a Westminster-negyed szépségeit látogattuk meg. A parlament mellett a Big Bent és a Whitehall-t is megnéztük. A St. James parkon átsétáltunk, ahol nagyon szép élővilág és környezet várt ránk, majd a Buckingham palota és a gyönyörű kert körül tettünk egy hosszú sétát. A ‘The Mall’-on végigsétálva a Trafalgar térhez mentünk. A napot ismét a családoknál zártuk.
Negyedik nap Cambridgebe, a híres iskolavárosba utaztunk busszal. Megnéztünk rengeteg iskolát, kollégiumot, majd a King’s College-ben kapott a csapat szabadidőt. A délutánunk a Cam folyó partján, szabadidővel telt.
Ötödik nap ellátogattunk a híres Globe színházba, ahol egy nagyon kedves idegenvezető segítségével megismerhettük a színházat, ahol Shakespeare tevékenykedett. A színház után átsétáltunk a Millennium Bridge-en, és a St. Paul’s Cathedralban kaptunk szabadidőt, a kupolában és a kriptában is jártunk.
Hatodik nap a Leeds Castle-hoz mentünk, bementünk a kastélyba, körbejártuk, illetve a gyönyörű kertet is megnéztük. A kastély után visszamentünk busszal a komphoz Doverbe, átkeltünk Franciaországba. A nap végén visszamentünk Aachenbe, ahol az első nap is tartózkodtunk.
Az utolsó nap csak az utazásról szólt, késő esti órákban, de épségben megérkeztünk Szombathelyre.
A londoni kirándulás után már tervezés alatt van a skóciai út is.
Köszönet a szervezésért Kovácsné Simon Krisztina tanárnőnek, a kíséretért Kriszti néninek és Csilla néninek.

London 2023
« A 2 »

Kiss Laura, 10.N

^