Iskolatörténeti siker a kémia OKTV-n

Iskolatörténeti jelentőségű két diákunk – Kiss Mihály (12. m) és Kovács Gergely (12. n) – OKTV kémia tantárgyból elért eredménye: Kovács Gergely második helyen, Kiss Mihály hatodik helyen végzett.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny egy rendkívül rangos verseny, amelynek döntősei többletpontokat szerezhetnek a felsőoktatási felvételi eljárásban. Gergelynek és Misinek sikerült a maximális 100 pontot begyűjtenie!

Kémia tantárgyból közel ezer diák mérettetett meg az idei tanévben. A verseny három fordulós. Az első fordulóból csak 60 diák juthatott tovább, így nagyon boldogok voltunk, hogy a két fiúnak ismét sikerült bejutnia a legjobbak közé. A második és harmadik forduló együttes eredménye határozta meg a végső sorrendet. A második forduló tartalmazta az elméleti és számításos feladatokat, melynek fordulója után mindkét fiú gyönyörű teljesítménnyel indulhatott a döntő megmérettetésére. Misi 84 %-ot, Gergely pedig 98,5 %-ot teljesített, ami Misi számára a 9. helyet, Gergely számára pedig a második helyet jelentette. A döntő laborgyakorlatára március 18-án került sor Budapesten az ELTE Természettudományi Karának Kémiai Intézetben. A fiúk újból megállták a helyüket: Gergely – közel 97 %-os teljesítményével – megtartotta 2. helyét, Misi pedig felcsúszott a 6. helyre!

Felkészítő tanáruk: Ernyey Tiborné

Szívből gratulálunk a teljesítményükhöz!



Comments are Closed

^