Brenner diákbál – tanulói beszámoló

2023. február 10-én rendeztük meg immáron ötödik alkalommal a Boldog Brenner János Gimnázium farsangi diákbálját, amelyen a gimnáziumi tagozat 9., 10., 11. és 12. évfolyamos tanulói vehettek részt. A bál témáját az idén a Bridgerton című, Netflix-es sorozat inspirálta, amellyel a 19. század angol kultúrájába nyerhettünk röpke betekintést.

A bál főszervezői iskolánk 11. évfolyamos tanulói voltak, akik időt, energiát nem kímélve azon fáradoztak, hogy a lehető legjobban, legszínvonalasabban teljen e jeles esemény. Külön köszönet illeti Keszte-Orvos Krisztina tanárnőt, akinek áldozatos dekorációs munkája nélkül nem sikerülhetett volna ilyen jól a farsangi mulatság. Köszönet illeti minden tanárunkat is, akik eljöttek és vállalták a felügyeletet az eseményen.

Az est folyamán Márovics Kata (11.M) osztályos tanuló kalauzolt végig bennünket, majd H. Pezenhófer Brigitta, igazgatóhelyettes köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően a 9.N osztályos diákok nyitótáncát csodálhattuk, külön dicséret és köszönet illeti Elekes Helga tanárnőt, aki diákjainkat felkészítette. A műsor során külön-külön iskolánk tehetségei énekükkel kápráztatták el a közönséget: Lukács Hunor (9.N), Vincze Lívia (10.N), Somogyi Mihály (11.N) és Nagy Gergely (12.N). Idén először fordult elő egy előzetesen meghirdetett jelmezverseny, melynek feltétele az volt, hogy 19. századi előkelő, úri báliruhában lehet pompázni s nevezni a megmérettetésre. A vállalkozó szellemű diákokra internetes felületen lehetett szavazni. Hatalmas gratuláció mindenkinek, aki beöltözött, egytől-egyig varázslatosan, korhűen néztek ki. A hagyományokhoz híven idén sem maradhatott el a „szezon Gyémántja és Hercege” választás. Németh Klaudia (9.N) és Bálint Péter (11.N) lettek az idén a bálkirálynő és a bálkirály. Megkoronázásuk és keringőjük után az este tombolával folytatódott. A tánc és a vigadozás éjfélig tartott.

 

A bálon a zenét Dj Stepherd szolgáltatta.

A programot a Fenntartón és a Szülői Munkaközösségen kívül számos helyi vállalat is támogatta. Rengeteg tombolafelajánlás érkezett, amelyet ezúton is szívből köszönünk!

A fotókat Kollarits Olivér készítette.

Kolman Klaudia 10.N

Brenner Diákbál 2023
« A 12 »


Comments are Closed

^