Iskolánk kápolnájában lesz Boldog Brenner János atya ereklyéje

Adventi lelki napra gyűlt össze az alsó, a felső és a gimnáziumi tagozat 2022. december 15-én, csütörtökön a szombathelyi Székesegyházban.
A diákok számára is jól ismert dátum ez, hiszen ezen a napon szenvedett vértanúhalált Boldog Brenner János, iskolánk névadója.
Iskolánk közössége rendkívüli ajándékkal gazdagodott a vértanúhalál 65. évfordulóján: az Egyházmegye nevében Mons. Császár István püspöki helynök kihirdette, majd Brenner József, nagyprépost úr átadta Köbli Tamásnak, iskolánk lelkipásztorának Boldog Brenner János atya ereklyéjét, amelyet az iskolakápolna oltárában helyezünk el!
A szentmisén a szentbeszédet Brenner József, nagyprépost mondta, aki délelőtt el is látogatott az iskolába, és válaszolt a kicsik érdeklődő kérdéseire. Anna nővér végigvezette az alsós osztályokat Brenner János atya életén keresztül, minden osztályközösség elmélkedett a “Brenner-keresztúton”.
A nagyobbakat öt helyszínen várták:
a püspökség konferenciatermében Bokor Zoltán atya tartott interaktív előadást, Császár István atya a kollégiumban kérdezz-felelekkel várta a csoportokat, a Bárka termében Tömő János fogadta a diákokat, a Zárda templomban iskolánk lelkésze, Köbli Tamás atya elmélkedett a tanulókkal, a Martineum Felnőttképző Akadámián pedig Horváth József, pápai prelátus vezette a lelki napot.
Köszönjük a közreműködő lelki atyáknak, a kedves nővéreknek, hogy ezúttal is mély, lelki élményekkel gazdagodhattunk.
Boldog Brenner János, könyörögj érettünk!
Adventi lelki nap 2022
« A 2 »


Comments are Closed

^