Ismét kirepültek a gimis gólyák

Gólyaavató 2022

 

  1. október 26-án került megrendezésre immáron 7. alkalommal a brenneres gólyaavató.

A gólyahét első napján, október 24-én a lányoknak közmunkás, a fiúknak takarítónő ruhában és iskolatáska nélkül kellett belépniük az iskola kapuin. A második napon, október 25-én, a kilencedikeseinknek rendőr vagy rabruha viselésében kellett érkezniük, illetve a szervező osztályunknak 35 darab palacsintát készíteniük.

A „Nagy napon” sárga lényeknek, Minyonoknak kellett öltözniük és a 3. óra utáni szünetben, a témával kapcsolatos műsort kellett előadniuk iskolánk aulájában. E hét minden reggelén természetesen ellenőriztük, hogy betartották-e az általunk megszabott feltételeket. A fő napon, délután kettő órától estébe nyúlóan, a zenétől és vidámsággal megtelt tornateremben, Nagy Luca Réka és Kolman Klaudia vezetésével zajlott a kilencedikesek gólyaavatója.

A zsűri soraiban Ernyei Tiborné tanárnő, Turbók Ernő tanár úr, Francsics Violetta 11.M, Elek Keve 11.M és  Somogyi Mihály 11.N tanulók foglaltak helyet. Az avató első feladata már előre kiadott szavak használatával osztályhimnusz előadása volt. Ezt követően szintén egy előre meghatározott 5 dal felhasználásával kellett egy koreográfiát bemutatniuk, e két feladatot tökéletesen teljesítették gólyáink. A délután folyamán TikTok videó készítéstől az ügyességi feladatokon, valamint a szerelmi vallomáson át a karaokéig minden volt. A feladatok lebonyolításában Horváth Mónika tanárnő, az iskola DÖK vezetője, osztályfőnökünk és az egész 10. N osztály segédkezett. Az avatást természetesen az eskütétel zárta, amelyben a kilencedikesek fogadalmat tettek, hogy példás brenneres diákok lesznek, és persze mosolyogva köszönnek nekünk előre.

Reméljük, hogy az idei évben gólyáinknak felejthetetlen élményben volt részük, és jövőre már az ő vezényletükkel ugyanilyen lelkesen készülnek a következő eseményre.

 

Kolman Klaudia 10.N

Fotó: Kónya Marcell 11.M

Gólyaavató 2022
« A 2 »


Comments are Closed

^