október, 2022

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Ismét a 100 legjobb gimnázium között a Brenner!

Az ország 100 legjobb gimnáziuma közé került ismét a Boldog Brenner János Gimnázium: ezúttal a 87. helyet értük el (tavaly a 92. helyen végeztünk).

A HVG tizedik alkalommal készítette el a középiskolák rangsorát. Ismét górcső alá kerültek hazánk gimnáziumai, a rangsor pedig több mutató alapján készült el. Tavaly az Oktatási Hivatal nem adta át a felsőoktatásba bejutott diákok pontátlagát, ezért akkor az emelt szintű érettségi vizsgák iskolánkénti arányát vették figyelembe a szerkesztők. Idén azonban újra felhasználhatták a felsőoktatásba bekerült diákok pontátlagát, amely jobban jelzi a végzősök teljesítményét. Érdekesség, hogy a rangsorban szereplő középiskolák ötöde egyházi: 14 katolikus, 3 református, 2 evangélikus és 1 baptista.

A rangsor összeállításánál a következő szempontokat vették figyelembe:

  • a 10. évfolyamos országos kompetenciamérés átlagteljesítménye a szövegértésben és matematikából,
  • az érettségi százalékos eredménye a négy fő tantárgyból,
  • valamint a felsőoktatásba, nappali tagozatra felvett diákok felvételi pontjainak iskolai átlaga.

 

Atlétikai sikerek

2022.10.21-én Kölyökatlétika régiós bajnokságot rendeztek Zalaegerszegen, ahol U10-es és U12-es brenneres diákok is versenyezhettek. A három nyolc fős csapatban 7 brenneres atléta indult.

Helyezések:

U10-es korosztály SzoSI, 1. helyezés: Takács Petra, Koltai Adél, Desits Eliza
U12-es korosztály SzoSI 2. helyezés: Koltay Dorka, Szákovics Benedek, Desits Benedek
U12-es korosztály Kőszeg 4. helyezés: Katona Nóra

Gratulálunk!

 

 

 

Tied a pálya!!!!  – Pályaorientációs nap

Iskolánkban idén is megrendezésre került 2022. 10. 15-én a pályaorientációs nap. Valamennyi diák részt vett ezen, alsó-felső tagozat és gimnázium egyaránt.

Az alsósok a korosztályuknak megfelelő foglalkozásokon vettek részt. idén a közszolgálatban dolgozó hivatásos szervek megismerésével és bemutatásával telt a délelőttjük. A komoly, de egyben izgalmas szakmákba a szülők kiselőadásai által nyertek bepillantást a gyerekek. Emellett játékos feladatok és kézműves foglalkozások is várták az izgatott kisdiákokat. Mégis a legnagyobb sikert az iskolánkba látogató mentő-, rendőr-, illetve tűzoltóautó aratta. Mindenki beülhetett a szolgálati járművekbe, továbbá még az alapfelszereléseket is közelebbről szemügyre vehették. A merészebbek a szirénákat is meghallgatták külön kérésre. nagy lelkesedéssel fogadták, hogy beleülhettek a rendőrautóba és a mentőautóba is a kisdiákok.

A felső tagozatos és gimnáziumi diákok több helyszínre is kimentek. Voltak az osztályok gyárlátogatáson: eljutottak a mentőállomásra, több osztály a tűzoltóságra, voltak akik a MAM cumigyárba vagy a Schaffler céghez tettek látogatást. Különleges helyszíneken is jártak: Rábahidvégen, a Parti kertészetben, a Vasi Víz Zrt.-nél, a Galambos Transnál, sőt uszoda- és börtönlátogatás is belefért. Az iskolában levő helyszínen egészségügyi foglalkozáson vettek részt, ahol érzékenyítő foglalkozás keretében próbálhatták ki az „öregségi” gépet, a kerekesszéket, és az újraélesztési technika mellett gipszet is készíthettek maguknak. A tornateremben rendezett foglalkozáson a 7. N osztály diákjai voltak a legügyesebbek, akik jutalomképp egy kórházbejárást nyertek. A nagygimnazisták közül a 9. évfolyamosok dr. Balogh András tanár úrral a planetáriumban jártak, majd előadást hallgattak a továbbtanulás jelenlegi helyzetéről Gaspari Gábor tanár úrtól. A 11-12.-es diákok több előadáson is részt vettek, melyeket ELTE-s tanárok,  oktatók tartottak : informatika, gépész, gazdasági ismeretek, sport és a természettudományok közül a földrajz volt a középpontban. A nap igazán tartalmasan telt mindenki számára. A rendhagyó „tanítási nap” sok új tudást, érdekességet adott a tanulók számára.

 

Fotók: Osztályfőnökök

Cikk: Morosits Eszter, osztályfőnöki munkaközösség-vezető és Pados Zita, tanító, alsós programfelelős

pályaorientációs nap 2022
« A 2 »
^