Természettudományi tábor

Két év után ebben az évben újra megszervezhettük népszerű természettudományi táborunkat.

A Te Deumok után, június 27-30-ig harmincöt 3-6. évfolyamos diák vidám játéka töltötte be a földszinti előadót és az udvart.

Minden nap imával kezdődött a program. Ezt követően hétfőn délelőtt oklevelet és könyvjelzőt készíthettek a táborlakók. Délután érdekes kémiai és fizikai kísérletek kápráztatták el a gyerekeket. A benti programokat megszakítva, az iskolaudvaron mozoghattak, sportolhattak a részt vevők.

Kedden a könyvtárban érdekes szellemi és ügyességi versenyeken mérhették össze tudásukat a gyerekek.

Szerdán Kőszegre kirándultunk, ahol előbb a történelmi belvárosban sétáltunk, majd felkerestük a Bechtold István Természetvédelmi látogatóközpontot és a mellette fekvő Chernel-kertet. Ezután tettünk egy túrát a Szulejmán-kilátóhoz és a Kálvária templomhoz, majd a Csónakázó tónál játszottunk egy kicsit. A jó hangulatú napot közös fagyizással zártuk.

A csütörtök délelőtt vidám számháborúzással telt. Délután a táborozók két csoportra oszlottak, és felváltva kerékpáros ügyességi versenyen, illetve madárfelismerésen tehették próbára tudásukat.

Pénteken délelőtt a Jókai parkban lovagi logikai tornán mérhették össze találékonyságukat a lovagjelöltek. A legügyesebbeket a délutáni értékelésnél lovaggá ütöttük. Ebéd után sportjátékok következtek, amelyek során a gyerekek logikai képességeire is szükség volt. Ezután következett a tábor zárása, a nyeremények átadásával.

 

Gyerekek véleményei a táborról:

„Ez volt a legjobb tábor, ahol voltam.”

„Nekem legjobban a kísérletek tetszettek.”

„Tetszett a könyvtári vetélkedő, de a pénteki lovagi torna mindent vitt.”

„A legjobb program az összes program volt.”

„Jó volt a kirándulás, és új barátaim lettek.”

„Remélem jövőre is el tudok jönni, mert nagyon tetszett az egész tábor.”

 

A tábor gördülékeny munkáját segítették: Ács Dávid, Buknicz-Hodvogner Mónika, Domján Péterné, Ernyey Tiborné, Gyenesné Gojsza Mónika, Iványiné Nagy Kinga, Káldy Nóra, Keszte-Orvos Krisztina, Király Klaudia, Kovács Ferenc, Mesztegnyei Tünde, Németh Béla, Pócza Tímea, Sütheő Cecilia, Tóth Ernő és Vida Mária

Köszönjük a munkájukat!

 

A beszámolót készítette:

Sütheő Cecilia, szaktanár

 

 

 



Comments are Closed

^