Az első “igazi” gimnáziumi ballagás

2022. április 29-én reggel a 11.m és 11.n osztályos diákok nagy izgalommal díszítették Eszti néni és Móni néni vezetésével a ballagó 12.n osztály termét, hiszen iskolánk illetve a gimnáziumi tagozat életében most először tudtuk végzőseinket az érettségi vizsgák megkezdése előtt elbúcsúztatni. A 21 végzős diák fél 10 után érkezett meg az iskolába, Nagylaki András tanár úr utolsó osztályfőnöki órájára. Mindnyájan meghatódva hallgaták “András bát”, majd még jobban elérzékenyülve vették át tőle azt a karkötőt, amely összeköti az érettségizőket akkor is, amikor majd más-más intézményekben adnak számot tudásukról a következő napokban.

A Székesegyházban Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, Császár István általános helynök és Köbli Tamás iskolalelkész mutatták be a szentmisét, a zenei szolgálatot Rátkai Imréné, Mariann tanárnő látta el.

Szabolcs atya szentbeszédében egy fontos útravalót adott a fiataloknak: bármerre sodorja őket az élet, sose felejtsék el, hogy a templomok mindig nyitva vannak, bárhol is járjanak a világban. Jézus mindenkit vár és megkérdezi: “Na, mit hoztál nekem?” – Legyen az bánat, szomorúság vagy örömhír és hála, a Jóistenhez, Jézushoz mindig térjenek be, akár jó, akár rossz történik is életükben.

A szentmise után végzősünk, Dóra András Koltai Zsófia zenetanárával együtt klarinétozott, majd Nardai Nóra, 11.n osztályos tanuló verssel búcsúzott. Ernyey Júlia, 11.n osztályos gimnazistánk zenetanárával, Pothárn Margit tanárnővel csellózott, ezt követően Zsugonits Hanna, 11.m osztályos tanulónk búcsúztatta a végzősöket. Hajba Noémi, Vincze Lívia, 9.n osztályos tanulók és Németh Nóra tanárnő egy csodálatos dallal, Pintér Béla: Az a régi állomás című szerzeményével örvendeztették meg a közönséget illetve a végzősöket: Lívi énekelt, Noémi hegedűn, Nóra tanárnő zongorán kísért. Vámosi Virág, 12.n osztályos diák Szabó T. Anna soraival búcsúzott, majd Bakk Sára végzős mondta el a hála és köszönet szavait a 12.n osztály nevében, visszaemlékezve az elmúlt 12 esztendőre.

Englert Zsolt, igazgató ünnepi beszédében kiemelte: nem volt könnyű az elmúlt pár év a végzősök számára, hiszen a vírushelyzet miatt a digitális oktatás többször érintette az évfolyamot. Igazgató úr megköszönte Vida Mária, Molnárné dr. Magyar Gabriella, Kiricsiné Baján Krisztina és Nagylaki András osztályfőnökök munkáját is, köszönetet mondott a szülőknek és minden pedagógusnak, hogy segítették a fiatalokat abban, hogy most felkészülten várják az írásbeli majd a szóbeli érettségi vizsga megmérettetéseit.

Jutalomkönyvet vehetett át kiemelkedő tanulmányi munkájáért: Bakk Sára, Borbás Abigél, Hajba Jázmin, Nádor Liza, Pas Virág, Végh Dorottya Dóra.

Brenner Plakett díjban részesült Vámosi Virág, aki kiemelkedő tanulmányi munkájáért valamint hitéleti tevékenységéért vehette át a díjat Fekete Szabolcs Benedek segédpüspöktől, iskolánk alapítványának elnöke, dr. Szőke Zoltán pedig  15 ezer Ft értékű könyvjutalomban részesítette Virágot.

Englert Zsolt igazgató úr egy, az iskolánk épületéről készült képet valamint egy Szombathelyről szóló könyvet adott át Egressy András, kárpátaljai diákunknak, aki március végén érkezett a 12.n osztályba és jövő héttől ő is számot ad tudásáról.

Az ünnepség végén a diákok Boldog Brenner János ereklyéjénél helyezték el a hála és a köszönet virágait.

Minden végzős diákunknak sok sikert kívánunk!

Isten áldjon meg Benneteket!

Képgaléria:

https://drive.google.com/drive/folders/1ii2mx6pjQzJe-8rI9F-hdU8KHotbDimJ?usp=sharing

 



Comments are Closed

^