Diák lelki napot tartottunk

Minden évben iskolánk névadójának, Boldog Brenner Jánosnak égi születésnapján tartjuk diákjaink lelki napját. 2021. december 15-én reggel szentmisére gyűltünk össze, amelyet Brenner József nagyprépost atya és Köbli Tamás iskolalelkész mutattak be. A szentmisén a zenei szolgálatot a zalaegerszegi Rád találtam zenekar vezetője, Sziráki Péter végezte, az oltárnál és a felolvasásban a 11.m osztály diákjai segédkeztek. Brenner atya a szentbeszédében kiemelte: bátran merjünk János testvéréhez imádkozni, majd megosztotta velünk saját példáját is, ugyanis ő minden nap imádkozik hozzá a Székesegyházban, a sírja előtt.

Az online közvetített szentmise után minden osztály mécsest gyújtott az iskolaépület előtti Brenner-szobornál, majd Brenner atya a 3.b osztály kisdiákjainak kérdéseire válaszolt. Ezt az előadást rögzítettük, majd a nap folyamán a többi alsós osztály is megtekinthette. Közben a kápolnában Boldog Brenner János atya ereklyéje előtt imádkoztak a nővérek vezetésével a kicsik és a nagyok, később pedig az osztálytanítók irányításával különböző feladatokat oldottak meg.

Az 5-6. osztályosok délelőtt a Székesegyházban Tamás atya és Filoména nővér lelki vezetésével emlékeztek meg a vértanú szentről, de szentségimádáson is részt vettek és gyertyát gyújtottak János atya földi maradványai előtt, valamint a saját kéréseiket is megfogalmazták, leírták és Brenner János atya elé vitték.

A 7-8. osztályosokat a moziban várta Tömő János és csapata – a Loretto Szombathely csoport -, köztük brenneres diákok is, akik tanúságot tettek a többiek előtt hitükről.

A 8.n és a 9-12. osztályosok a tornateremben vettek részt a Rád találtam zenekar és közösség tartalmas lelki programján. A kiscsoportos foglalkozások mellett voltak tanúságtételek, énekek és elmélkedések is.

A 9.n osztály egy képes, videós összeállítást is készített a vértanú szentről, amely ezen az oldalon érhető el:

Diák lelki nap 2021. december 15.
« 2 A 4 »

Comments are Closed

^