december, 2021

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Jót tenni jó – beszámoló az idei Szeretetlicitről és csokigyűjtő akcióról

Jótékonykodásra hívtuk a brenneres közösséget advent elején: két akciót is indítottunk párhuzamosan.

A Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézettel karöltve csokoládét gyűjtöttünk iskolánk bejáratánál két héten keresztül. Magunk is alig akartuk elhinni, amikor dobozoltuk a rengeteg édességet, hogy milyen sok táblacsoki érkezett diákjaink és a családjaik részéről. A finomságokkal teli dobozokat a szombathelyi Székesegyházban a Boldog Brenner János Ünnep után adtuk át a kispapoknak, akiket a Szombathelyi Karitász is segít abban, hogy az édesség a legjobb helyre kerüljön. A dobozokat iskolánk tanulói: Molnár Julianna (9.n), Molnár Zsófia (7.b) és Molnár Rozália (5.n) nyújtották át a szombathelyi egyházmegyés kispapoknak.

A csokigyűjtés mellett idén is megszerveztük a Szeretetlicitet, amelyre közel 140 tárgyi felajánlás érkezett. Ezekre a tárgyakra öt napon keresztül lehetett licitálni interneten. De nemcsak a felajánlók és a licitálók támogattak bennünket, hanem sokan voltak – köztük osztályközösségek is -, akik egy az erre a célra szánt összeggel anyagi támogatást nyújtottak.

A Szeretetliciten összesen 443.700,- Ft gyűlt össze. Az összeg egy részéből vásárlási utalványokat szereztünk be, amelyeket 17 brenneres család között osztottunk szét. Ezen kívül diákjainkat egy szombathelyi cég adományával is tudtuk segíteni. A Szeretetliciten befolyt fennmaradó összegből az új évben a három kerekesszékes diákunkat és családjaikat szeretnénk még támogatni. Köszönjük mindenkinek az önzetlen segítséget!

Áldott, boldog, békés, kegyelmekben gazdag karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kíván mindenkinek a Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium közössége!

Amiről a kisfiúk álmodnak…

A legtöbb kisfiú fejében megfordul a gondolat valamikor 5 és 10 éves kora között, hogy tűzoltó lesz.

Kíváncsian figyelik az utcán elsuhanó, szirénázó tűzoltóautókat, szívesen tologatják kisebb-nagyobb játék szerkocsijaikat, amelyek esetleg vizet is spriccelnek! Áhítattal néznek fel  a lánglovagok hősies tevékenységére, és farsangon örömmel öltöznek egyenruhájukba.

Szinte mindannyian megkísérlik lerajzolni a tűzoltók bátor munkáját, kisebb-nagyobb eredménnyel, de lelkesen.

Papp Hunor 4. b osztályos tanulónk még a tavasz során nyújtotta be rajzát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotópályázatára, amelyen szabadkézi rajz kategóriában országos II. helyezést ért el.

Oklevelét és ajándékcsomagját decemberben vehette át a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Eredményéhez szívből gratulálunk, további szép sikereket kívánunk!

Fiúk, ne adjátok fel álmaitokat! Szükségünk van bátor tűzoltókra!

Kozma Andrásné

Diák lelki napot tartottunk

Minden évben iskolánk névadójának, Boldog Brenner Jánosnak égi születésnapján tartjuk diákjaink lelki napját. 2021. december 15-én reggel szentmisére gyűltünk össze, amelyet Brenner József nagyprépost atya és Köbli Tamás iskolalelkész mutattak be. A szentmisén a zenei szolgálatot a zalaegerszegi Rád találtam zenekar vezetője, Sziráki Péter végezte, az oltárnál és a felolvasásban a 11.m osztály diákjai segédkeztek. Brenner atya a szentbeszédében kiemelte: bátran merjünk János testvéréhez imádkozni, majd megosztotta velünk saját példáját is, ugyanis ő minden nap imádkozik hozzá a Székesegyházban, a sírja előtt.

Az online közvetített szentmise után minden osztály mécsest gyújtott az iskolaépület előtti Brenner-szobornál, majd Brenner atya a 3.b osztály kisdiákjainak kérdéseire válaszolt. Ezt az előadást rögzítettük, majd a nap folyamán a többi alsós osztály is megtekinthette. Közben a kápolnában Boldog Brenner János atya ereklyéje előtt imádkoztak a nővérek vezetésével a kicsik és a nagyok, később pedig az osztálytanítók irányításával különböző feladatokat oldottak meg.

Az 5-6. osztályosok délelőtt a Székesegyházban Tamás atya és Filoména nővér lelki vezetésével emlékeztek meg a vértanú szentről, de szentségimádáson is részt vettek és gyertyát gyújtottak János atya földi maradványai előtt, valamint a saját kéréseiket is megfogalmazták, leírták és Brenner János atya elé vitték.

A 7-8. osztályosokat a moziban várta Tömő János és csapata – a Loretto Szombathely csoport -, köztük brenneres diákok is, akik tanúságot tettek a többiek előtt hitükről.

A 8.n és a 9-12. osztályosok a tornateremben vettek részt a Rád találtam zenekar és közösség tartalmas lelki programján. A kiscsoportos foglalkozások mellett voltak tanúságtételek, énekek és elmélkedések is.

A 9.n osztály egy képes, videós összeállítást is készített a vértanú szentről, amely ezen az oldalon érhető el:

Diák lelki nap 2021. december 15.
« 3 A 4 »
^