Elsőáldozás a Székesegyházban

2021. szeptember 25-én járultak első szentáldozásukhoz a 4.a, 4.b és 4.c osztály tanulói valamint három felsős diákunk. Az ünnepre családtagok, iskolánk tanítói és pedagógusai kísérték el a diákokat. Külön öröm volt számunkra, hogy azok a negyedikesek is elkísérték osztálytársaikat, akik már a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében voltak elsőáldozók.

A szentmise kezdetén a kislányokat és kisfiúkat az egyik szülő kísérte be a Székesegyházba, majd közösen imádkoztak a gyermekek szüleikkel  azért, hogy egész életükben kísérje őket Jézus Krisztus az Oltáriszentségben.

A szentmisét Schauermann János atya mellett – mint főcelebráns – Csány Péter atya és Köbli Tamás iskolalelkész mutatták be. A szentbeszédben Tamás atya kiemelte a NEK mottóját is: “Minden forrásom belőled fakad.”, amely a 87. zsoltár 7. verséből való. Tamás atya biztatta a kisdiákokat arra, hogy fedezzék fel ők is életük igazi forrásait.

Külön köszönet a diákokat elkísérő nővéreknek, atyáknak és tanítóknak, akik  segítették és segítik a tanulókat minden nap a lelki fejlődés útján. Köszönjük Rátkai Imréné, Mariann néni zenei szolgálatát is!

Isten áldja meg elsőáldozóinkat!

Elsőáldozás 2021.09.25.
« 1 A 10 »



Comments are Closed

^