Szent Gellért díjban részesült Iványiné Nagy Kinga, könyvtárostanárunk

A Szent Gellért díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. Az elismerést az illetékes fenntartó adományozza.  A díj elkötelezett hitvalló élet, következetes, kitartó, színvonalas nevelő-oktató (egyéb) munkáért adható olyan személynek, aki szilárd erkölcsi alapokon álló munkájával kivívta a tanulók, szülők, munkatársak egyöntetű elismerését. Iskolánkban eddig minden tanév végén jutalmazta a fenntartó a Szent Gellért díjjal a munkatársakat. Az elmúlt tanévben a járványhelyzet miatt azonban nem volt lehetőség a díj átadására.

Császár István általános helynök és Tálas József, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója tantestületünket meglepte az októberi tantestületi értekezleten és Iványiné Nagy Kinga kolléganőnket szólították ki maguk mellé. Kinga ekkor még nem sejtette, hogy ennek mi az oka, de hamarosan kiderült. Tálas József igazgató úr olvasta fel a méltatást:

Laudáció, Szombathely, 2020. 10. 01.

Iványiné Nagy Kinga Gyöngyvér 1997-től iskolánk pedagógusa. Lelkiismeretes, pontos munkájával, magas szintű szakmai tudásával meghatározó pedagógusa a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumnak.

Megbízhatósága, támogató egyénisége nagy biztonságot ad az intézmény működésének. Könyvtárostanárként sokat tesz a diákok olvasóvá neveléséért, a könyvek és az olvasás megszerettetéséért. A gyermekekkel végzett lelkes pedagógiai munkája mellett komoly figyelmet fordít a szakmai feladatok pontos elvégzésére. Nagy szakértelemmel készíti el a könyvtár szabályzatait, dokumentációját, szervezi a könyvállomány megújítását, az eszközpark bővítését. Pályázatok írásával hozzájárul a könyvtár és az iskola infrastruktúrájának fejlesztéséhez, szakmai programok megvalósításához.

A keze alatt fejlődő tehetséges tanulók számos szép sikert értek el a versenyeken. A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyen több diákja jutott az országos döntőbe.

Kinga ellátja a tankönyvfelelősi feladatokat is. A tankönyvek megrendelésétől a kiosztásig nagy szakértelemmel szervezi és irányítja a folyamatot. Számos alkalommal nyújtott szakmai segítséget az egyházmegye más iskoláinak is a tankönyvrendelés vagy könyvtár működtetés területén.

A pedagógusokat rendszeresen tájékoztatja és tanácsokkal látja el a tankönyvekkel kapcsolatban. Jó gyakorlatát szívesen osztja meg kollégáival iskolán belül és kívül egyaránt.

Szakmai munkássága az iskolán kívül is feltűnt, Kinga az előző tanévben „A könyvtárostanár hivatásért” kategóriában a Könyvtárostanárok Egyesületének kitüntetését vehette át.

Kinga iskolai munkája mellett családanyai teendőit is példamutatóan végezte és végzi ma is. Négy gyermeke mindig számíthat tanácsaira, gyakorlati segítségére.

Kinga az iskolában és az iskolán kívül végzett szakmai munkájával is példát mutat minden pedagógus számára.

A Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium könyvtárostanárát Iványiné Nagy Kinga Gyöngyvért kiemelkedő és példamutató szakmai munkásságáért a fenntartó a Szent Gellért díj ezüst fokozatában részesíti.

 

Szívből gratulálunk és további jó egészséget kívánunk, Kinga!



Comments are Closed

^