Igazgatói tájékoztató

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány új munkarend bevezetéséről döntött, amely iskolánkra is vonatkozik. Az új munkarendről az alábbi tájékoztatást adom Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár tájékoztatója alapján.

  1. március 16. napjától az oktató nevelő munka tantermen kívül, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik. Ezt oly módon kell megszervezni, hogy a tananyag tantermen kívül, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére.

A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni.

A kormányhatározat értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ munkanapokon megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Ennek megszervezésében szükség esetén iskolánk is részt vesz. Kérem, hogy hétfő (2020.03.16.) reggel 8 órától telefonon (94/505212) vagy e-mailben (brenner@martinus.hu) jelezzék, ha nincs más megoldás gyermekük napközbeni elhelyezésére.

A köznevelési intézmények épületei nem kerülnek bezárásra. Az intézményvezető és az új munkarend megszervezése érdekében helyben ellátandó feladattal megbízottak továbbra is ott végzik tevékenységüket. Az iskolában hagyott felszerelések, tankönyvek 03.16-án és 03.17-én (hétfőn és kedden) 8-16 óráig elvihetők.

A gyermekétkeztetés biztosítása az adott településen intézménytípustól függetlenül önkormányzati feladat. A főzésre jelenleg is használt konyhák továbbra is rendelkezésre állnak, a gyermekek étkeztetése azonban nem történhet az oktatási-nevelési épületekben (kivétel a kiscsoportos felügyelet esetén lehet).

Abban az esetben, ha a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet huzamosabban fennmarad, az érettségi vizsgával kapcsolatban további részletes tájékoztatást adunk ki.

„Az új munkarendben történő működés mindannyiunknak komoly kihívást jelent. Kérünk minden intézményvezetőt, pedagógust, tanulót és szülőt, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez egy veszélyhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez.”

 

Ha új információk kerülnek birtokunkba, értesítjük a tisztelt szülőket. Az új munkarendhez szükséges kapcsolatfelvételeket hétfőtől folyamatosan végezzük.

 

Köszönettel: Englert Zsolt

igazgatóComments are Closed

^