Először került megrendezésre iskolánkban az „Isten arca a természetben” természettudományi diákkonferencia

Természettudományi munkaközösségünk első ízben rendezte meg „Isten arca a természetben” elnevezéssel természettudományi diákkonferenciáját.

Az előadássorozat célja a természettudományos műveltség szélesebb körben való terjesztése, lehetőség teremtése az általános iskola felső tagozatosainak és a gimnazistáknak, hogy érdeklődési körükben végzett kutató munkájukat, annak eredményeit bemutathassák, előadó készségüket fejleszthessék. Célunk, hogy rávilágítsunk, milyen csodálatos tervezettség van világban, rámutassunk Isten nagyszerű tervére.

Erre adódott lehetősége öt diákunknak február végén, akik szülők, diákok és tanárok előtt mutathatták be tudásukat.

Kiváló előadást hallhattunk Horváth Márk 8.M osztályos diáktól a kvarkok és egyéb elemi részecskék világából, Igriczi Vivien 5.N osztályos tanulótól a ló anatómiájáról. Östör Dorka (5.N) a bab csírázásáról, Marlovics László (6.N) az elektromos autókról, Bencsics Márton (5.N) a természet védelméről beszélt.

A konferenciára vendégelőadóként meghívást kapott Vámosi Áron (12.N) és Gaspari Balázs (11.N), akik az Eötvös Emlékversenyen nyert, Wigner Fizikai Kutatóközpontban tett látogatásukról tartottak színes beszámolót.                       (https://wigner.hu/hu/latogatast-nyertek-hozzank-diakok )

Jövőre is várjuk az érdeklődő diákokat, hogy kipróbálják magukat előadóként és bemutassák Isten teremtményeinek szépségét.

 

Természettudományi munkaközösség

Természettudományi konferencia 2020


Comments are Closed

^