vasárnap, március 1st, 2020

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

„Zenész” tanulóink

Minden évben szép számban szerepelnek a hangszert tanuló diákjaink különböző zenei versenyeken.

Idén is megrendezésre került a Bartók Béla Zeneiskola szervezésében a XVIII. Sistrum Zenei Versenyek. A furulyaversenyen Bende Gabriella tanárnő növendéke Péhm Gellért 4.o. arany fokozatot, Tóth Mónika tanárnő növendékei Sámson Dóra 4.o. és Gyenese Jakab 8.o. tanulók ezüst fokozatot kaptak. Hegedűversenyen Deák György tanár úr növendékei az alábbi eredményeket érték el: Ábrahám Lili 4.o. – arany fokozat, Cziklin Mihály 4.o. – ezüst fokozat, Vass Gréta 5.o. – bronz fokozat, Bozsodi Dávid 5.o. – ezüst fokozat, Hajba Noémi 7.o. – bronz fokozat. A csellóversenyen Pothárn Margit tanárnő növendékei Sásdi Liza Marie 4.o. és Kiss Julianna 6.o., mind a ketten arany fokozatot értek el.

A III. Szűcs József Fafúvós versenyen (Veszprém) Dóra András 10.o. klarinéton ezüst fokozatot kapott, felkészítőtanára Koltai Zsófia.

Nagylaki Orsolya tanárnő növendéke Szabó Liza 5.o. szintén részt vett a III. Szűcs József Fafúvós versenyen, ahol arany fokozatot szerzett, valamint az 53. Ifjú Muzsikusok Fesztiválon (Győr), a Richter János Fuvolaversenyen III. nívódíjat kapott. Ezzel biztosította továbbjutását az I.Országos Tomasi Fuvolaversenyre.

Minden versenyen szereplő diákunknak szeretettel gratulálunk a szebbnél szebb eredményeikhez!

Bozsodi-Németh Nóra

 

Újra “palacsintafutottunk”!

Második alkalommal rendezte meg iskolánk idegen nyelvi munkaközössége a húshagyókeddi palacsintafutást.

Egy angolszász hagyományt elevenítünk fel ilyenkor. A böjti időszak kezdete előtti napon Angliában a házban megmaradt tojásokból, vajból, zsírból palacsintát készítettek. A legenda szerint egy Olney nevű kis faluban egy háziasszony éppen palacsintát sütött, mikor megszólalt a szentmisére hívó harangszó. Serpenyővel a kezében futásnak eredt, hogy még időben odaérjen. Ebben a városkában azóta is minden évben megrendezik a 380 méteres futást, amelyen tizenhat év feletti hölgyek vehetnek részt, főkötőt és kötényt viselve.

Iskolánkból idén 11, fiúkból és lányokból álló csapat nevezett be a versenyre, ötödiktől tizenkettedik évfolyamig. Diáktársaik hangos szurkolása mellett futottak kötényben, fejkendőben a vállalkozó kedvű „gazdasszonyok és gazdurak”.

Négy kategóriában hirdettünk győztest, ők mindannyian egy-egy étterem felajánlását nyerték.

Minden résztvevőnek emléklappal és édességgel is kedveskedtünk.

A győztesek: 5-6. évfolyam: 5.n, 7-8. évfolyam: 8.n, 9-10. évfolyam: 9.m, 11-12. évfolyam: 12.n Köszönjük a Café Móló, a Fórum Étterem, a No. 1 Food és a Vadász Étterem támogatását!

Vassné Szilvágyi Mónika, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője

Palacsintafutás 2020
« 2 A 4 »
^