Nyári napközis tábor 2019.

Második alkalommal szerveztük meg 36 1-2. évfolyamos kisdiákunk részvételével a nyári napközis tábort a szünet első hetében.

Táborunk bázishelye az iskola volt, ahol a délutáni foglalkozások zajlottak, a délelőttöket külsős helyszíneken töltöttük el.

Hétfő:

Délelőtt a Csónakázó tóhoz sétáltunk, ahol megfigyelhettük a vizes élővilág szépségeit, majd szabad játék után ebédelni mentünk. Délután a csendes pihenő után mindenki elkészíthette saját papírakváriumát.

Kedd:

Egész napos kirándulásra mentünk. Első megállónk Csempeszkopács középkori temploma volt, ahol Horváth István plébános atya az egyházközség elnökével közösen mutatta be a templom történetét és érdekességeit.  Nagy örömünkre a templomtoronyba is felmászhattunk, majd egymást kézen fogva „körülöleltük” a kis templomot. A nap további részét a jeli Varázskert Arborétumban töltöttük. Bár a rhododendronok már elvirágoztak, a természet szépsége így is elvarázsolt bennünket. A szúnyogok folyamatos támadása sem tudott minket távol tartani attól, hogy felmásszunk a kilátóba, végig menjünk a lombkorona ösvényen, hogy megcsodáljuk a tündérrózsa virágait, a források tiszta vizét.  Hazafelé rövid, de annál ízletesebb megállót tettünk Rumban, a fagyizónál.

Szerda:

Délelőtt sok városlakó cserélt volna velünk, mert a sportnap keretében ellátogattunk a Haladás új sportkomplexumába. Idegenvezetéssel bemutatták az épületet, kipróbálhattunk néhány sporteszközt és pályát. Ezt követően mi is sportoltunk, a tóparti fittness parkban.

Ebéd után az iskola tornatermében sorversenyeken, játékos vetélkedőkön, akadálypályán, ügyességi egyéni feladatokban mérhettük össze gyorsaságunkat, kitartásunkat, edzettségünket.

Csütörtök:

A könyvtár hűvösét élveztük a délelőtt folyamán, amikor „A puli kutya” című mese kapcsán 6 állomásos játék során ismerkedtünk a magyar kutyafajtákkal, és a mesével, kutyás dalokkal.

Délután folytattuk a kutyás témakört: ceruzatartót készítettünk, természetesen kutya formájút. Ezt követően Györe Laura volt a vendégünk Lola és Kalóz nevű kutyáival. A helyes állattartásról szóló előadás után a két kutyus bemutatóját majd szituációs játékát figyelhettük meg.

Péntek:

Utolsó nap várt ránk a ”Nagy Utazás”, a délelőttöt a vasútállomáson töltöttük. Olyan helyeket mutattak meg nekünk, amit az egyszerű utazók nem láthatnak. Jártunk a javítóműhelyben, ahol még a mozdony alá is bebújhattunk. Megtudtuk, hogy a mozdonyokat 24 óránként átvizsgálják. Utaztunk mozdonnyal, majd az irányító toronyban figyelhettük meg a váltókezelőket.

Ebéd utáni pihenőnket gitáros énektanulás követte. A tábor és a nap befejezéseként vidám, játékos délután várt ránk. Volt csoki evés késsel, villával, vízhordás kanállal, labdasöprés, célba gurítás üdítőre, joghurt etetés bekötött szemmel. A nagy melegben szomjunkat finom dinnyével oltottuk. A legnagyobb élményt a fürdőruhás vízi pisztoly csata jelentette. Valóságos strandfesztivál hangulat uralkodott.

Kicsik és nagyok remekül éreztük magunkat a tábor programjai során!

Táborszervezők

Alsós tábor 2019
« A 5 »


Comments are Closed

^