június, 2019

Jelenleg hónapok szerint tallóz...

 

Családi délután a kollégiumban

2019. június 14-én ugyan véget ért a tanév, de kollégiumunkban nem szűnt meg az élet, sőt…! Június 16-án, vasárnap délután, kíváncsisággal, érdeklődéssel és vidámsággal teli családok érkeztek intézményünkbe, az ún. Családi délutánra. Már hagyomány kollégiumunkban, hogy a leendő elsősöknek, testvéreiknek és szüleiknek színes programot szervez a nevelőtestület és a DÖK. Idén sem történt másként.

A rendezvény a kollégiumvezető köszöntőjével indult, majd a kollégisták műsora következett, melyben hallhattuk gyönyörűen énekelő és szavaló társainkat, láthattunk pergős néptánc produkciót. Ezután Marika néni ismertette a további programot, és párhuzamosan 3 helyszínen folyt tovább a rendezvény. A díszteremben a szülők vetélkedőjére került sor, a fiúk tanulójában a kisebb gyermekek rajzolhattak, társasjátékozhattak. A lányok tanulójában pedig a leendő kollégisták és testvéreik vetélkedtek. A foglalkozás előtt két diáktársam mesélt a cserkészmozgalom céljairól, feladatairól, szépségeiről, küldetéséről. Az eredményhirdetés után Gergely Atya névadónk életéből kiragadott események felidézésével „lelkiismeret-vizsgálatra” invitálta a résztvevőket a fiúk kápolnájába.

Az est a kollégium ebédlőjében zárult, ahol finom gulyáslevessel és pogácsával kínáltuk meg vendégeinket!

Családi délután 2019.
« 1 A 2 »

Nagy Gergő-kollégium

Kollégiumi Te Deum

Elérkezett az év vége. Ilyenkor hálát adunk a Jóistennek az elért eredményeinkért, hogy megőrzött bennünket épségben, egészségben a tanév során és növekedhettünk testben és lélekben.

A Hálaadó szentmisét Gergely Atya tartotta, aki jó tanácsokkal látott el bennünket a nyárra, és lelkiismeretünk vizsgálatára kért bennünket. Azt a feladatot adta, hogy az év során elkövetett cselekedeteinket tegyük mérlegre, melyek voltak a pozitívak és melyek a negatívak. A mise zenei részét a művészetis diákok szolgáltatták (többségében elsős lányok), ami azért volt nagy teljesítmény tőlük, mert nagyon kevés idejük volt próbálni, s kedden már szerepelniük is kellett. Sebestyén Virág édesanyjának vezényletével azonban nagyon széppé tették a szentmisét.

A Hálaadó szentmise méltó befejezése volt az évnek!

Te Deum 2019.

Szilvás Ádám- kollégium

Természettudományi tábor ismét! – Beszámoló

Az idei évben is a Te Deumot követő héten, június 17-21. között tartottuk a természettudományi tábort.

Minden nap imával és vidám dalok éneklésével kezdődött a program. Ezt követően a hétfői nap érdekes kémiai kísérletek bemutatásával folytatódott, Cili néni segítségével pedig lufis űrhajót barkácsoltak a gyerekek. Délután papírsárkányt készítettek, melyet ki is próbálhattak. Kedden a könyvtárban tartott olvasótábor szervezői az „Állatok a magyar népmesékben” téma köré gyűjtötték vetélkedőjüket. Szerdán a Jeli Varázskertbe kirándultak, ahol a lombkorona sétányon kívül a kilátóhoz és a Hétforráshoz is túráztak. Csütörtökön szenzációs társasjátékot játszottak Magyarország és a világföldrajz kérdéskörében. Délután a lányok a keresztszemes hímzés alapjait sajátították el, a fiúk játékos sportvetélkedőn vettek részt. Péntek délelőtt 8. és 10. évfolyamos diákok bevonásával lovagi logikai tornán mérhették össze találékonyságukat, ahol a legjobbak okleveles lovaggá váltak. Ragasztás nélkül elkészíthető kockát hajtogattak, majd ebéd után palacsintáztak, és következtek Erzsi néni elbűvölő kísérletei. A tábor zárásaként jött a várva várt számháború. Az egyhetes napközis tábor gördülékeny munkáját 16 kolléga segítette: Domján Péterné, Ernyey Tiborné, Gyenesné Gojsza Mónika, Iványiné Nagy Kinga, Király Klaudia, Kovács Ágota, Kovács Ferenc, Kovácsné Elek Hajnalka, Morosits Eszter, Rátkai Imréné, Skrapits Zoltán, Sütheő Cecilia, Tóth Ernő, Víziné Kárpáti Györgyi

Gyerekek véleményei a táborról:

„Ez volt a legjobb tábor, ahol voltam.”

„Reggelente fáradtan ébredtem, de a nap végére boldogan mentem haza.”

„Az énekek és az ima is tetszett.”

„Nekem legjobban a kísérletek tetszettek.”

„Örömmel jöttem a táborba, kedvesek voltak a tanárok.”

„A társasjáték és az utolsó napi program tetszett legjobban.”

„Tetszett a könyvtári vetélkedő, de a pénteki lovagi torna mindent vitt.”

„A legjobb program az összes program volt.”

„Jó volt a kirándulás s jó, hogy lettek barátaim.”

„Remélem jövőre is el tudok jönni, mert nagyon tetszett az egész tábor.”

 

Simon-Geiszler Sarolta és Vida Mária szervezők

Természettudományos tábor 2019
^