Mi a pálya? – 2019-es pályaorientációs nap

A tavalyi évhez hasonlóan 2019-ben is egy pályaorientációs napot szerveztünk a diákoknak, idén ez május 2-án valósult meg. Mind az alsó mind a felső tagozatosok részt vettek a projektnap programjában.

Az alsósoknál forgószínpadszerűen zajlottak a foglalkozások a különböző helyszíneken: volt, ahol Halász Judit dalt kellett énekelniük Sehallselát Dömötörről, puzzlét rakhattak ki foglalkozásokról, de a találós kérdések közé is rejtettek el nekik a tanító nénik foglalkozásokat, sőt nagyon jól érezték magukat a Mekk Mester barkochba játék során is. Közben szülők is érkeztek az alsós osztályokba, hogy bemutassák a kisdiákoknak a foglalkozásukat.

A felső tagozatosok közül minden évfolyamon voltak üzemlátogatások a nap folyamán. Az 5. b  osztály a mentőállomáson , a 6. a osztály a MAM cumigyárban, a 7. a osztály a Szombathelyi Televíziónál, a 8. a osztály pedig a Schaeffler Kft-nél tett látogatást. 9-10. évfolyamos gimnazistáink a Pázmány egyetemre utaztak, 11. évfolyamosaink pedig a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe látogathattak el.

A többi osztálynak az iskolában volt lehetősége szervezett programokon részt venni a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szervezésében. Pályaválasztási tanácsadási pedagógusok, szakemberek (pszichológusok) előadások keretében beszélgettek velük a szakmák világáról, a készségeikről és képességeikről, munkakörülményekről, pályaérettségről. Betekintést nyerhettek a „Mi a pálya?” sorozat kisfilmjeibe, ahol számukra érdekes, ill. kevésbé ismert szakmák hátterét ismerhették meg. Megtudhatták, miben jók, és mi érdekli igazán őket.  Egészségügyi témában is kipróbálhatták a gyerekek a mankó használatát, de azt is átélhették, milyen érzés egy kerekesszéket irányítani. Műsérüléseket láthattak el, gipszet készítettek egymásnak és gyakorolhatták az újraélesztési technikát, vagy a gyermekgondozási tevékenységet a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkatársainak vezetésével. Tartalmas napot tudhattak maguk mögött.

Morosits Eszter és H. Pezenhófer Brigitta

Pályaorientációs nap 2019
« A 3 »


Comments are Closed

^