vasárnap, május 26th, 2019

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Két rajzpályázat egy díjátadó

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szlovén partnere a Muraszombati Védelmi és Mentési Kirendeltség, Zivatar címmel hirdette meg pályázatát, amelyen iskolánkból harmadik helyezést ért el Szabó-Nedeczky Anna 2.a osztályos tanuló. Oklevelet kaptak munkájukért Cziklin János (7.n) és Palánk Vanessza (8.a).

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság képzőművészeti pályázatának témája a tűzmegelőzés volt, amire 143 alkotás érkezett. Köszönetét kifejezte és a díjakat átadta dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Az országos megmérettetésre tovább jutottak az első helyezettek alkotásai.

 

  1. helyezést ért el: Kádár Jázmin 1.a

Szunyog Anna 3.c

 Varga Borbála 6.n

  1. helyezést ért el: Sipos Sára 4.c

  Magyar Julianna 6.n

  1. helyezést ért el: Kiss Katalin 4.b

 

Marton Katalin szaktanár

 

Részletes beszámoló:

Díjátadó ünnepség zajlott a Vas Megyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhelyen.

Zágrábban jártak cserkészeink

A zágrábi Zrínyi Miklós magyar cserkészcsapat meghívására 2019. május 18-19-én Zágrábba utaztak a szombathelyi cserkészek. A meghívást Hergovich Katalintól, iskolánk volt diákjától és cserkészétől kaptuk, aki jelenleg Zágrábban él és tanít angol nyelvet, és ott is aktívan cserkészkedik. A 42 hazai cserkészből két kivétellel iskolánk tanulói alkották a csapatot, a Szily János, a Sík Sándor és a Hunyadi cserkészcsapatot képviselve.
Szombaton délelőtt Száva parti túrával és bográcsgulyás-főző versennyel vette kezdetét a találkozó. Majd ebéd után cserkészismereti akadályverseny és tábortűz erősítette a csapatok közötti kapcsolatépítést.
Vasárnap délelőtt magyar nyelvű szentmisén vettünk részt a 800 éves, gótikus Szent Márk-templomban. Ezután egy városismereti akadályversenyen, vegyes, zágrábi-szombathelyi versenyőrsök járták be és fedezték fel Zágráb történelmi belvárosát. Az ebéd csevap volt, amit a zágrábi magyarok kultúrházában, az Ady Körben fogyasztottunk el.
A hétvége gyorsan elrepült, a viszontlátás reményével és ígéretével váltunk el, és indultunk haza.
Szöveg: Nagylaki András
Fotó: Nagylaki András, Balázs Piri Zoltán
Zágrábban jártak a cserkészek
« 2 A 3 »
^