péntek, május 3rd, 2019

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Ismét zenétől volt hangos a Don Bosco

Ismét eltelt egy esztendő, ismét megbizonyosodhattunk arról, hány tehetséges gyermek jár a Boldog Brenner János Általános Iskolába és Gimnáziumba. A szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola növendékei év végéhez közeledve mindig színvonalas koncerttel ajándékozzák meg a közönséget és egyben bemutatják, mennyit fejlődtek egy esztendő alatt.

Köszönjük az iskolánkban zenét tanító pedagógusok munkáját, diákjaink példamutató hozzáállását!

Szöveg: H.Pezenhófer Brigitta, fotók: Vassné Szilvágyi Mónika

Bartók Béla Zeneiskola év végi koncert 2019
« A 2 »

Szent Pál életét jelenítették meg a brenneresek a Püspöki Palotában

Tarr György restaurátor munkájának köszönhetően visszakapták régi fényüket, szépségüket a Püspöki Palota Szent Pál termének festményei. Az ünnepélyes átadót 2019. május 3-án tartották, amelyen részt vett iskolánk 4.c osztálya is. A diákok egy-egy jelenetet mutattak be Szent Pál életéből. Dr. Székely János megyés püspök az átadó után személyesen is megköszönte a gyerekek színvonalas előadását.

Felkészítők: Stalzerné Kulcsár Lilla és Hajbáné Mátyás Katalin

Szöveg és fotó: H.Pezenhófer Brigitta

Szent Pál előadás a Püspöki Palotában

Országos 2. helyezés a szótárversenyen

Több kategóriában is indultak diákjaink a Maxim Kiadó által szervezett Tiéd a szó-tár! nevű szótárhasználati csapatversenyen. Három online fordulón túljutva a Pintér Rafael, Sásdi Noel, Varga Dániel alkotta 6.n-es csapat egészen az országos döntőig menetelt. A szegedi végső megmérettetésen az ország hét másik csapatával kellett megmérkőzniük, egyben bizonyítaniuk, hogy kiválóan ismerik és használják a Grimm Kiadó angol-magyar gyerekszótárát. Csakúgy mint az elődöntők során, most is ügyesen és gyorsan oldották meg az érdekesebbnél érdekesebb feladatokat, olyannyira, hogy az előkelő második helyezést sikerült megszerezniük. Nyereményük a kiadó regényein túl egy 20.000 Ft értékű könyvutalvány. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Vassné Szilvágyi Mónika felkészítő szaktanár, munkaközösség-vezető

^