Aranyból dupláztak a fiúk

Április 6-én rendezték meg Nyíregyházán a Jedlik Ányos Fizikaverseny országos döntőjét, melynek Öveges korcsoportjában két 8. osztályos tanuló, Kiss Mihály és Kovács Gergely vehetett részt. A döntőbejutás feltétele első körben 50 feladat megoldása, majd a területi fordulón elért nagyon jó eredmény volt. A verseny előtti napon 6 órás utazás várt diákjainkra. A megnyitó után időben nyugovóra tértek a tanulók, hiszen másnap délelőtt került sor a komoly megmérettetésre.

A döntő három fordulóból állt. Először számításos feladatokat kellett megoldani, majd tesztet, és fizikatörténeti feladatok következtek Eötvös Loránd életével, munkásságával kapcsolatosan. Végül kísérletek elvégzésével, elemzésével, a kapott adatokat felhasználva számítással mérték össze tudásukat a többi versenyzővel. Délután a verseny feszültségét a Nyíregyházi Vadasparkban vezették le, ahol fehér tigrist, pingvineket, szurikátákat, fókákat és még sok más különlegességet láthattak a diákok. Este Gálik Tamás „Játékos fizikai kísérletek” bemutatója bűvölte el a gyerekeket. Az eredményhirdetésre másnap reggel került sor.

Kovács Gergely és Kiss Mihály ezúttal is fantasztikus teljesítménnyel ért el kiváló eredményt. A döntőben mindkét tanuló aranyérmet, azaz I. helyet szerzett.

Gratulálunk országos versenyen elért kitűnő eredményükhöz.

Vida Mária szaktanár

Comments are Closed

^