Akadályverseny a Neumann János Általános Iskolában a nemzetközi gyermekkönyvnap alkalmából

A nemzetközi gyermekkönyvnapot 1967 óta tartják világszerte április 2-án, Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapján. E naphoz kapcsolódva rendezett nyolcadik alkalommal akadályversenyt a Neumann János Általános Iskola Könyvtára a szombathelyi és a Szombathely környéki diákok számára.

A hagyományokhoz híven idén is három korcsoportban mérhették össze tudásukat a háromfős csapatok. A vetélkedő feladatai egy-egy kortárs magyar regény köré épültek. A 3-4. osztályosok Berg Judit és Kertész Erzsi közösen írt regényét, A négy madár titkát, az 5-6. és a 7-8. évfolyamosok Fiala Borcsa Bűntény a Dunán című művét dolgozták fel.

Az alsó tagozatos osztályok hatalmas lelkesedéssel jelentkeztek a versenyre, amelyre kategóriánként csak 2 csapattal nevezhettek az iskolák. Emiatt március 12-én háziverseny keretében döntöttük el az alsós továbbjutókat. Óriási küzdelem, rengeteg feladat megoldása után dőlt el, hogy mely csapatok a legfelkészültebbek. A szoros végeredmény miatt engedményt kaptunk, és három csapattal (3.b, 4.a és 4.c osztály) vehettünk részt a legkisebbek versenyén a Neumann iskolában.

A számottevő pontokat érő előzetes feladatok elkészítése után, április 2-3-án került sor az akadályversenyre.

Diákjaink kiváló eredményeket értek el.

A 3-4. osztályos korcsoportban 21 csapat versenyzett.

Iskolánk 4.a osztályának csapata – Balaton Levente, Östör Dorka, Zsugonits Nóra – a 7. helyen végzett.

A 3.b osztály csapata – Hegyi Dorottya, Maár Maja, Rettegi Ákos – 3. helyezés, a 4.c osztályosok – Frikk Mihály, Horváth-Feiner Lotti, Vámosi Vilmos –  2. helyezést értek el.

Az 5-6. osztályos korcsoportban a 8 vetélkedő csapat közül Bakos Dorina, Kárász Lilia és Wiktora Emília csapata a 4. helyen végzett.

A legnagyobbak, a 7-8. osztályosok között 8 csapat tagjai mérték össze tudásukat, kreativitásukat. Iskolánk két 8. évfolyamos csoportja kiemelkedő eredménnyel szerezte meg a két legértékesebb helyet. A Mittl Lilla, Vági Kata és Zsugonits Hanna alkotta 8.m-s csapat a második, a Gaspari Dóra, Nagy Luca, Nardai Nóra alkotta 8.n-s csoport az első helyezést érte el.

Szeretettel gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanító néniknek, tanároknak!

 

Iványiné Nagy Kinga

könyvtárostanár



Comments are Closed

^