A rózsafüzér gyöngyszemei

Szép hagyományt folytatnak a Boldog Brenner János Általános Iskola 1.a osztályába járó gyermekek. Akárcsak elődjeik – akik ma már felső tagozatosok, középiskolások vagy éppen egyetemisták –, tanítóikkal együtt ők is rendszeresen imádkozzák közösen a rózsafüzért délutánonként. Az egyházi év ünnepköreihez igazodva alkalmanként papi vendéget is meghívnak maguk közé.

Nem volt ez másként a nagyböjti időszakban sem. Szeretettel várták az iskola egykori hitoktatóját és az alsós diákmisék celebránsát március 20-ára. Inzsöl Richárd atya számos nagyböjti teendője mellett örömmel szorított időt a találkozásra.

A rózsafüzér tized elimádkozása mindig kérésekkel, köszönetekkel kezdődik. Családjaikért, osztálytársaikért, a világ békéjéért, és most Richárd atyáért is felajánlották imájukat a gyermekek.

Az imádságos rész után következett a közel háromnegyed órás beszélgetés. Megtudhatták az elsősök többek között, hogy mi az a kukulla, hány rózsafüzére van és melyik a legkedvesebb az atyának, gyermekkorában volt-e papi példaképe, hogy mindig is pap szeretett-e volna lenni, melyik az a szerzetesrend, amelyik némaságot fogad, mi Richárd atya kutyájának a neve, nem beszélve a kedvenc színekről, süteményekről, autóról, stb.

A beszélgetés végén Richárd atya nagyböjti feladatot is adott: ne csupán az evési böjtöt tartsák meg a negyven nap alatt, hanem egymásra, szüleikre, másokra is figyeljenek szeretettel és türelemmel.

A délután végén Richárd atya megáldotta az osztályt. A húsvéti időszakban Császár István atya lesz az osztály vendége.

Szöveg és fotó: Lendli Erzsébet

A beszámolót egyházmegyénk honlapján, a www.martinus.hu oldalon is megtalálják!

A rózsafüzér gyöngyszemei

Comments are Closed

^