vasárnap, április 28th, 2019

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Újabb képzőművészeti sikerek

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola „SOKAT TUD AZ ÉN KEZEM…” mottóval hirdette meg rajzpályázatát szabadon választott témában az általános iskolások számára.

A legszínvonalasabb alkotásokból kiállítás nyílt az Ady iskola galériájában, ahova meghívást kapott Kiss Ádám 2.b osztályos tanulónk. Ádám szép festményét NÍVÓDÍJBAN részesítették.

A Futura Savaria Egyesületnek alkotópályázati felhívására iskolánkból is küldtünk rajzokat, amelyek érzékeltették, mit jelent a gyerekek számára Szombathely, milyen a városban élni. A pályázók a város nevezetes helyeit, hétköznapjait, illetve a szombathelyi élet egy-egy részletét jeleníthették megy alkotásaikon.

Több mint 120 pályamunka érkezet a kiírásra.

Kategóriánként 2-2 alkotás került szakmai díjazásra.

Alsó tagozatból Kiss Katalin 4.b osztályos tanuló festményét választották be a díjazott munkák sorába.

Marton Katalin szaktanár

“Jöjj Szentlélek, Úristen!” – Bérmálkoztak tizedikeseink

Nagy nap volt a 2019. április 27-e a 10.n osztályos tanulóink életében, hiszen a bérmálás szentségét vették fel mindnyájan a szombathelyi Székesegyházban. Szülők, nagyszülők, rokonok és barátok kísérték el fiataljainkat erre a szép ünnepre, amely azért volt különösen megható, mert dr. Székely János megyéspüspök úr személyesen is megszólította a diákokat. Püspök atya a bérmálást megelőző két napban Filoména nővérrel, Lujza nővérrel és Németh Roland osztályfőnökkel lelkigyakorlaton készítette fel a tanulókat a szentség felvételére, majd a szentmise keretében kiszolgáltatta számukra a Szentlélek ajándékait.

Felemelő és megható volt, milyen komolysággal és hittel álltak diákjaink az oltár, az Úr előtt.

Imádkozzunk Értük, hogy a hitbéli nagykorúság kezdetén megerősítse őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek!

Szöveg és fotó: H. Pezenhófer Brigitta

Bérmálkozás 2019
« 2 A 3 »
^