kedd, október 23rd, 2018

Jelenleg napok szerint tallóz...

 

Nagymaroson jártunk! – Gimnazista beszámoló

Idén is megrendezésre került a már negyven éve híres Nagymarosi Ifjúsági Találkozó. Október 6-án a mi iskolánkból is elindult közel hatvan diák. Kicsit fáradtan vágtunk neki az útnak, de a buszról látva a csodás napfelkeltét, minden álmosságunk elillant.

Körülbelül délelőtt 10 órára a találkozó helyszínére is érkeztünk, ahol a templom látogatása után egy házaspár tartott egy érdekes előadást, majd egy csodálatos szentségimádáson vehettünk részt. Ezután három-négy csoportra oszlott a közösség. Minden fakultációnál más és más témában lehetett elmélkedni. Nagyon izgalmas volt hallani azt, hogy más embereknek, mit is jelent Isten. Ezeket követően tartottunk egy-két óra ebédszünetet, ami alatt ellátogattunk a Duna parthoz. Nagyon szép kilátás tárult elénk.

A szünetet követően egy lenyűgöző szentmisén vehettünk részt. Órákon át imádkoztunk és énekeltünk, mit sem törődve az indulással. Fájó szívvel, de mégis elindultunk hazafelé. A kimerültségünk ellenére a hazaúton sem unatkoztunk, ugyanis végig énekeltük az egész utat. Kimerülten szálltunk le a buszról, de mielőtt elbúcsúztunk volna, megfogadtuk, hogy a tavaszi találkozóra is ellátogatunk.
Zárásként ezúton is szeretnénk megköszönni Filoména és Lujza nővéreknek a szervezést.

Kovács Kitti 9.n

Megható megemlékezés 2018. október 23-án iskolánkban

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt: a budapesti diákok békés tün­te­té­sével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával feje­ződött be november 10-én.

Diákjaink 2018. október 19-én rendkívül színvonalas és megható műsor keretében emlékeztek meg az október 23-ai eseményekről. Köszönjük a nyolcadik évfolyamos diákoknak és minden résztvevőnek, hogy ilyen emlékezetes lehetett ez a délelőtt iskolánkban. A diákok felkészítését idén is Domján Péterné, Morosits Eszter, Rátkai Imréné és Tangl Lászlóné (munkaközösség vezető, az Irodalmi színpad vezetője) tanárnők vállalták. A kórus mellett iskolánk zenepedagógusai is segédkeztek a zenei betéteknél, így köszönjük Bozsodi-Németh Nóra, Koltai Zsófia és Tóth Mónika munkáját is!

Alsós diákjaink a délutáni szentmise keretében imádkoztak a forradalom áldozataiért. Schauermann János atya arra emlékeztette a kisdiákokat, hogy sose felejtsék el azokat, akik a hazaért és a szabadságért harcoltak.

2018. október 23.
« 2 A 3 »

 

675 diák imádkozta együtt a rózsafüzért iskolánkban

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva 2018. október 18-án, 9 órától fél 10-ig közösen imádkoztuk a rózsafüzért diákjainkkal. Ezen a napon a második tanítási óra felénél Filoména nővér vezetésével a rádión keresztül a Világosság rózsafüzérét mondtuk el a világ békéjéért és egységéért.

A kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt ez a kezdeményezés. Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívott minket idén is erre a szép cselekedetre. Adja meg a Jóisten, hogy imánk meghallgatásra találjon!

Büszkék vagyunk Rátok, kedves diákjaink, hogy így is tanúságot tettetek hitetekről!

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért
« 1 A 2 »
^