Megjelent Pete Polgár Máté atya első regénye „A lelkész lánya” címmel

Nagy büszkeséggel és örömmel várakoztunk 2018. szeptember 6-án este, mint a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai, munkatársai, diákjai a szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban, mert egy tűt sem lehetett leejteni a földszinti teremben, annyian voltak kíváncsiak iskolánk lelkipásztorának első írásos munkájára. A szervezők már fél hat után pótszékeket helyeztek ki, majd háromnegyed hat körül újabb és újabb pótszékek érkeztek a terembe, illetve a termen kívüli részre is. Nagy volt az érdeklődés! Nem hiába, hiszen Máté atya személye nemcsak azért érdekes, mert egyházi személy, hanem azért is, mert fiatal íróként egy nem mindennapi téma által hívja fel a figyelmet arra, hogy nem minden az, aminek látszik.

A könyvbemutató elején Nagy Éva, a könyvtár igazgatója üdvözölte a közönséget, majd dr. Puskás Tivadar, polgármester osztotta meg velünk gondolatait. Szombathely város első embere őszintén elmondta, hogy ennyi embert még egy könyvbemutatón sem látott, pedig egy ilyen alkalomról érkezett közénk és ezt követően is egy könyvbemutatóra tart. A beszélgetést megelőzően Taródi Dávid tolmácsolásában Radnóti Miklós „John Love, testvérem” című versét hallhattuk. A választás nem véletlen, hiszen a költemény témája a regény anyagával azonos: a Ku-Klux-Klan véres és meggondolatlan tetteiről, azok következményeiről szól a mű.

Pete Polgár Máté atya gyermekkora óta ír verset és prózát, de eddig titkolta ezen oldalát. Máté atya a beszélgetés során beszélt a dráma keletkezésének körülményeiről, a háttérmunkáról, az írás folyamatáról is.

Nem szeretnék minden információt elárulni, hiszen Máté atya újabb közönségtalálkozóra várja az érdeklődőket 2018. szeptember 25-én, kedden 18 órától a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium aulájába. Annyit azonban előre elmondhatok, hogy akkor majd saját tanítványai faggatják, de természetesen lesz lehetőség arra is, hogy a közönség kérdezzen, és beszerezze lelkipásztorunk első regényét, majd dedikáltassa is azt a szerzővel.

Várunk mindenkit akkor is sok szeretettel!

Fotó: Vámosi Áron

Máté atya könyvbemutatója 20180906
« A 2 »


Comments are Closed

^