Első gyalogos Szent Gellért-napi zarándoklat a Brenner gimiben!

Hajnali üzenetek ébresztettek fel minket kollégáimmal együtt 2018. szeptember 24-én, hétfőn. A diákok (és az aggódó szülők) úgy érezték, hogy túl hideg van, viharos a szél és közben eshet is, így azt kérték, hogy ne induljunk el reggel Nardára. A megbeszéltek szerint ugyanis azt a horvát ajkú települést akartuk felkeresni, amelynek hívő közössége augusztus végén fogadta a máriacelli Vándormadonnát. A gyermekeket a hajnali órákban arra kértük, hogy öltözzenek rétegesen, közben pedig fohászkodtunk a Jóistenhez: adjon nekünk megfelelő időjárást, hogy elindulhassunk a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium első gyalogzarándoklatára. Imáink pedig meghallgatásra találtak, hiszen bár még az indulás pillanatában valóban fújt a szél és áztunk-fáztunk, de a délelőtt folyamán kisütött nap, így a melegítő sugarak még nagyobb energiát adtak nekünk.

Dr. Székely János megyéspüspök atya gondolataival keltünk útra, mindnyájunk választott valakit, akiért különösen is imádkozott ezen a napon. Összesen 22455 lépést tettünk meg közösen a 8., a 9., a 10. és a 11. osztályos gimnazistáinkkal együtt.

Első pihenőnk Sében volt, ahol a Szent Kereszt felmagasztalása tiszteletére épült templomba betérve imádkoztunk. Dr. Perger Gyula plébános fogadott minket, illetve a falu polgármestere valamint kedves helyiek is, akik meleg teával készültek. A Sé és Torony közötti szakaszon Gyula atya is csatlakozott hozzánk, így betértünk természetesen a toronyi templomba is: imádkoztunk mindazokért, akik segítettek, támogattak bennünket egész nap. Köszönjük azoknak, akik kis frissítőt nyújtva nekünk elegendő energiát adtak ahhoz, hogy az utolsó, leghosszabb szakaszt teljesíteni tudjuk, illetve nagyon jól esett, hogy sokan vártak minket a házak előtt Sében és Toronyban is! Sőt! A falvakba betérve a templomok harangjai köszöntöttek minket, zarándokokat!

A nardai domb előtt János atya felajánlotta, hogy versenyt futva is megmászhatnánk a nardai dombot! Bátor jelentkező kevés akadt, így maradt az „erőltetett menet”. A dombra felérve rózsafüzért mondtunk, énekeltünk, így értünk be Nardára. A templom előtt már vártak minket a nardai segítő asszonyok, akik velünk együtt adtak hálát a Jóistennek, hogy megérkeztünk. Várt minket természetesen Várhelyi Tamás plébános atya is. A templomban Lorettoi litániát imádkoztunk, majd Püspök atya vezetésével elmélkedtünk! Nagyon köszönjük a főpásztor lelki támogatását. Egy titkot azért mindenkinek elárulhatok: lehet, hogy még most is a nardai domb alatt állnánk, ha János püspök nincs velünk: hatalmas tempót diktálva vezette a 150 fős diáksereget, nem hagyta, hogy feladjuk! Köszönjük!

A máriacelli Vándormadonna előtt mindenki elmondhatta kérését, felajánlhatta lépteit.

A nap zárásaként következett az édes befejezés: a templommal szembeni volt paplakban, amelyet már az Egyházmegyei Karitász illetve a település lakói tartanak fent, mindenki kipihenhette a négyórás menet fáradalmait. A sok-sok finomságért külön köszönet a nardai asszonyoknak, akik minden kívánságunkat teljesítették!

Köszönjük Istenünk a reggeli hűvös időt, a szelet, majd a napsütést és a szivárványt!

Szent Gellért, a katolikus iskolák védőszentje! Könyörögj érettünk!

Máriacelli Szűzanya! Könyörögj érettünk!

Boldog Brenner János! Könyörögj érettünk!

Első Szent Gellért-napi gyalogzarándoklat 2018
« 1 A 2 »

A fotókat Vassné Szilvágyi Mónika tanárnő készítette! További képek és Molnár Péter egyházmegyei sajtóreferens beszámolója az eseményről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2114844178779333&type=1&l=2b67b4776fComments are Closed

^