ALMASZÜRET a 4. a osztályban

„Érik az alma,
hajlik a gallya,

fűre hajlik, mint egy sátor,
sok édes almától…”
A 4.a osztály kedves meghívást kapott a Szinesemajori Gyümölcsöskertbe. Verőfényes napsütésben látogattunk el ebbe a családi gazdaságba, ahol Janzsó László fogadott bennünket. Elmesélte, hogy az almán kívül meggyel, eperrel és szántóföldi növényekkel is foglalkoznak. A gyönyörű almáskertben 20000 almafa kínálja gyümölcsét, amiből vásárolni is lehet, illetve 100%-os gyümölcslé is készül belőle. A tulajdonos hivatása kertész, minden szavából éreztük a természet, a növények szeretetét, miközben bemutatta a gazdaság gépeit, elmesélte a gyümölcsös egész évi munkálatait. A szépen termő fák, a pirosan mosolygó almák sok szaktudást igényelnek. Ilyenkor ősszel szorgos kezek szedik, rakják ládába az egészséges, finom gyümölcsöt. Az alma és meggylé mellé még pogácsával és almás lepénnyel is megvendégeltek bennünket Bolla Miklós és Málovics Beáta szülők. Köszönjük!

Előzetes egyeztetés után szeretettel várnak gyerekcsoportokat, osztályokat kert-látogatásra, almaszüretre a tulajdonosok.

Nagyon köszönjük, hogy betekinthettünk a gyümölcsöskert életébe! Ha nincs lehetőségünk kilátogatni a Sé melletti gazdaságba, termékeiket a Termelői piacon meg is vásárolhatjuk!

 


 

 

 

 

 

 

 

   “Szedjük
    kapjuk,
    habosra harapjuk, –
    a többivel mi legyen?
    Holnapra hagyjuk!”

(Csanádi Imre: Alma)

Beszámoló: Lőrincz Anikó osztályfőnök

Comments are Closed

^